• Lliurament de la XV edició dels premis Mila de Periodisme

  15 març, 2022

  L’Ajuntament de Lleida  per mitjà de la regidoria d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes, i la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya han reconegut amb una nova edició dels Premis Mila el periodisme compromès amb la igualtat de gènere.

  Autor:
  Mario Gascón
  Font:
  Ajuntament de Lleida

  El Saló de Sessions de la Paeria va acollir l’acte de lliurament de la XVa edició dels guardons i de la XIV Beca Cristina de Pizan, el passat dijous 10 de març.

  El paer en cap, Miquel Pueyo, va assenyalar que “som una societat molt defectuosa” i que s’ha de continuar treballant perquè les dones puguin encarar els seus projectes de vida amb seguretat. Va comentar que l’Ajuntament està enllestint el 4t Pla municipal de polítiques d’igualtat de gènere per al període 2022-2026 per garantir la perspectiva de gènere en l’acció municipal. L’alcalde va destacar la qualitat, la sensibilitat, el respecte i l’interès social dels treballs premiats i va fer una crida als mitjans de comunicació perquè estiguin oberts a visibilitzar temàtiques feministes. Pueyo va posar en valor el periodista lleidatà Lluís Caelles, amb les cròniques des d’Ucraïna, que també han tramès aquesta sensibilitat, respecte i humilitat.

  L’alcalde va felicitar les guardonades del Premi Mila i la jove guanyadora de la beca Cristina Pizan, Helena Pubill, que cursa estudis de Secundària. També ho va fer la tinent d’alcalde i regidora de Feminismes, Sandra Castro, que va afegir l’interès pel tema del projecte, el moviment feminista de la transició a Lleida. Castro ha apuntat que els guardons Mila de Periodisme premien les autores i les dones que hi ha al darrere, així com la reivindicació dels drets i la conscienciació sobre realitats desconegudes. La tinent d’alcalde va animar als companys periodistes a sumar-se a una mirada amb perspectiva de gènere perquè va assegurar que “no és de dones per a dones, interpel·la a totes i tots”.

  El president del Col·legi de Periodistes – Demarcació de Lleida, Rafa Gimena, va subratllar que els premis van ser innovadors en el moment en què es van crear i que en aquests anys s’ha mostrat una perspectiva àmplia, com la varietat i diversitat de temes d’enguany, que han convidat a la reflexió i a conèixer les persones que hi ha darrere. Segons Gimena, és una convocatòria que fomenta el treball des del respecte i la igualtat.

  Diversos regidors de la Corporació municipal van assistir a l’acte, juntament amb els representants dels dos jurats.

  XV premis Mila de Periodisme per a la igualtat de gènere a Lleida

  Les persones guardonades en aquesta edició han estat:

  -Categoria Premsa escrita: Anna Celma Melero, autora del reportatge Víctimes de la justícia patriarcal, publicat al La Directa SCCL, el 17 de novembre de 2021.

  -Categoria Fotoperiodisme: M. Wayra Ficapal Lamoglia pel fotoreportatge Viatge a Venus, publicat a Ara Diumenge, l’1 d’agost de 2021

  -Categoria Mitjans Digitals: Claudia M. Frontino Gutiérrez, autora del reportatge Dones sense llar, històries de supervivència, publicat a ARA Diari, el 17 d’octubre de 2021

  -Categoria Audiovisual: Júlia Ruiz Quintana, pel seu reportatge Anhels d’aixopluc, publicat a La Bonne, el 14 d’octubre de 2021

  Lliurament d’accèssits:

  Mitjans Digitals:


  -Magda Gregori Borrell pel reportatge Salut! La vida amb elles, publicat a La Mira, durant el 2021.

  -Meritxell Rigol Barbarà, pel reportatge Cuerpos con discapacidad, sexualidades invalidadas, publicat a la Revista CTXT, el 02/02/2021

  Audiovisual:

  -Núria Vilà Coma i Norma Nebot Fernández, pel documental Jo sí que et crec, emès per Betevé el 27/11/2021.

  -Pere Joan Álvarez, en representació de l’equip de Noèlia Casella, per Un any de lluita pel dret a l’avortament, emès per Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, al llarg del 2021.

  Lliurament XIV Beca Cristina de Pizan

  A Helena Pubill Quintillà pel projecte Del Gris al Violeta. El moviment feminista de la transició a Lleida: la part de la història que no s’ha explicat. 

  Premis:
  Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.