• Lliurament del X Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere

  16 març, 2017

  La degana, Neus Bonet, i el president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida, van assistir a l'entrega de guardons que van rebre Daniela Frechero, Emanuela Zuccalà -absent- i Elianne Ros.

  Les guardonades amb les autoritats locals i els membres del jurat.
  Les guardonades amb les autoritats locals i els membres del jurat.
  15 març, 2017
  Autor:
  Hermínia Sirvent
  Font:
  Paeria

  El lliurament el va presidir l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit aquesta tarda el lliurament dels Premis del Xè Mila de Periodisme al Saló de Sessions de la Paeria. Daniela Frechero ha guanyat el premi en la categoria de fotoperiodisme amb el reportatge “Slum Soccer: las chicas poderosas del fútbol indio”, publicat a El País Planeta Futuro el 15 de desembre de 2016. Elianne Ros ho ha fet en la categoria de premsa escrita, amb “Talons per conveni”, publicat a La Vanguardia, el 5 de juny de 2016. I Emanuela Zuccalà -que no va poder assistir a l'acte- s’ha emportat el guardó en la categoria de mitjans digitals per “UNCUT (sense talls) - La lucha de las mujeres contra las mutilaciones genitales femenines”, publicat al diari digital El País digital el 5 de febrer de 2016. El premi en la categoria audiovisual ha estat declarat desert.

  En les intervencions de les guanyadores, Frechero ha comentat que el seu reportatge s’ha centrat en el futbol com a eina d’apoderament social. Elianne Ros ha focalitzat el tema en els gestos de rebel·lia i ha manifestat que “mentre hi hagi situacions de desigualtat, continuaran havent-hi “Miles”” referint-se al nom del guardó, en homenatge a la protagonista de la novel·la “Solitud”, l’obra més coneguda de Caterina Albert, que signava amb el pseudònim de Víctor Català. Zuccalà, que no ha pogut recollir en persona el premi, ha deixat escrites unes paraules en què ha denunciat les mutilacions genitals femenines que es continuen fent avui en dia.

  El Jurat d’aquesta edició ha estat format per la regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, com a presidenta; la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; la presidenta de Funde i consellera del Consell Municipal de les Dones, Laura Sánchez; el periodista lleidat, Jesús Riverola; el periodista guardonat en la IX edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida, Àlex Francès; i la tècnica de les Polítiques d’Igualtat de la Regidoria, Isabel Hornos.

  El Premi està dotat amb 6.000 €, 1.500 per a cadascuna de les quatre categories. La Regidoria de les Polítiques per a la Igualtat de la Paeria i el Col·legi de Periodistes de Catalunya-Demarcació de Lleida convoquen el Mila de Periodisme que distingeix els treballs periodístics que vetllen per fomentar les polítiques de promoció de la dona en tots els àmbits i combatre les diferències i la discriminació que les dones encara puguin patir. També dóna suport al treball que es desenvolupa en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i, alhora, incentiva propostes d’actuació en favor de l’equitat de gènere.

  Premis:
  Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere
  • Moment que Elianne Ros recollia el guardó.
   Moment que Elianne Ros recollia el guardó.
   Foto:
   Hermínia Sirvent
  • Moment que Daniela Frechero recollia el guardó.
   Moment que Daniela Frechero recollia el guardó.
   Foto:
   Hermínia Sirvent

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.