• Lliurament del XII Premi Mila de Periodisme per la Igualtat de Gènere a Lleida

  13 març, 2019

  Els Premis Mila de Periodisme, que concedeixen anualment la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Paeria, distingeixen  els articles i programes publicats i emesos pels mitjans de comunicació que fomenten les polítiques de promoció de la dona en tots els àmbits i ajuden a combatre les diferències i la discriminació.

  La guanyadora i els guanyadors amb les autoritats locals i els membres del jurat
  Autor:
  La Paeria

  Enguany, en l'edició XII dels Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere es van presentar 10 treballs i els guardonats  han estat:

  Leticia Blanco, amb el reportatge “Generación King-Kong”, José Carlos Monge, amb “La meva mare també juga” i Josep Maria Sanuy, amb el programa de televisió “La doble invisibilitat de la dona en el món agrari. Les cooperatives, territori masculí” han estat guardonats amb els XII Premis Mila de Periodisme.

  Els treballs guanyadors de l’edició 2019 dels Premis Mila

  “Generación King Kong”

  Publicat el 22 de març de 2018 al Suplement Tendències de El Mundo Catalunya, parla de la reedició d’uns dels assajos més importants dels darrers anys, l’autobiogràfic “Teoria King Kong” de Virginie Despentes, avui escriptora de gran èxit a França. Fa un recorregut per l’explosió de llibertat, que en certa mesura, va ser l’avantsala de l’explosió feminista actual.

  “La meva mare també juga”

  Publicat al Diari Segre el 7 d’octubre de 2018 aquest reportatge té com a objectiu mostrar les dificultats que tenen les dones esportistes per seguir practicant esport, a un nivell d’elit, després d’haver estat mares. Reflecteix l’opinió dones esportistes de l’esport lleidatà, tant professionals com amateurs, en la pràctica de l’esport d’elit.

  El debat “La doble invisibilitat de la dona en el món agrari. Les cooperatives, territori masculí”

  Emès en el Debat de Lleida Activa de Lleida TV, el 15 de setembre de 2018, es tracta d’una taula debat sobre la presència femenina en el sector agrari de les Terres de Lleida, concretament a les cooperatives agràries, en què les dones han viscut una doble invisibilitat. Posa de manifest que la presència de les dones en els òrgans de govern de les cooperatives és només del 4,3% i només 4 de les 204 cooperatives federades tenen una presidenta. Entre altres dones, al debat hi participa la Sra. Ramona Mota, la primera dona que ha accedit al Consell Rector de la Cooperativa d’Ivars d’Urgell (després de més de cent anys d’història d’aquesta entitat).


  Integrants del Jurat

  El premi estableix quatre categories: premsa escrita, audiovisual, fotoperiodisme i mitjans digitals. El jurat del XII Premi Mila d’Igualtat de Gènere l’han integrat la tinent d’alcalde i regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, Sara Mestres, el president de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rafa Gimena, la consellera del Consell Municipal de les Dones, Ramona Canela (en representació de l’Associació Minerva Dones), Estela Busoms, membre de la Junta de Govern de la Demarcació de Lleida del CPC, Meritxell Rigol, periodista guardonada en l’XI edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere i Isabel Hornos, tècnica de Polítiques d’Igualtat de la regidora de Polítiques d’Igualtat.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.