• Lliurament del XVII Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere

  8 març, 2024

  La tinenta d’alcaldia de Polítiques Feministes de l’Ajuntament de Lleida, Carme Valls, acompanyada de la presidenta del Col·legi de Periodistes - Demarcació de Lleida, Laura Alcalde, ha presidit l’acte de Lliurament de la 17ena edició dels Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere.

  Les guanyadores del 17è premis Mila de Periodisme
  Font:
  Ajuntament de Lleida

  En aquesta ocasió, les guanyadores han estat Mireia González Antó, pel reportatge en premsa escrita: Pròxima estació: Mart publicat a Revista Mangrana, el març de 2023. Carla Mallol, en la categoria Mitjans Digitals, pel reportatge Pobresa Menstrual: una violència invisible i envoltada d’estigmes, publicat a La Directa SCCL, el novembre de 2023. I Núria Vilà, també en Mitjans Digitals, pel  reportatge La violencia contra las mujeres en Irak es alta: se las mata fácilmente. El suicidio también es preocupante, de la periodista Núria Vilà Coma, publicat a la Revista CTXT, el juny de 2023.

  La tinenta d’alcaldia Carme Valls ha destacat la importància “d’aquest i de tots els actes que donen protagonisme a les dones perquè les dones, tot i ser les principals sostenidores de la vida, continuem sent les grans oblidades dels llibres de text, del relat col·lectiu de la història i de la construcció social. Afortunadament, com a societat cada cop som més conscients del paper de les dones en tots els àmbits i, conseqüentment, la mirada dels i les professionals dels mitjans de comunicació sobre el paper de les dones es va adaptant a la realitat actual”.

  El jurat d’aquesta edició l’han integrat Carme Valls Llaràs, regidora de Polítiques Feministes i presidenta del Jurat; Laura Alcalde Cañizares, presidenta del Col·legi de Periodistes de Lleida; Pasión Gador Romero García, consellera del Consell Municipal de les Dones; Noèlia Casellas González, periodista lleidatana col·legiada; Montse Virgili Treig, periodista guardonada en la XVI edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida; i Isabel Hornos Domínguez, tècnica de Polítiques d’Igualtat de la Regidoria de Polítiques Feministes de l’Ajuntament de Lleida.

  Els Premis Mila de Periodisme tenen l’objectiu de fomentar les polítiques de promoció de la dona de forma transversal a través de la difusió dels treballs periodístics premiats en els mitjans de comunicació. En aquesta dissetena edició s’hi han presentat 18 treballs originals.

  Els premis tenen una dotació econòmica de 1.500 euros per a cada categoria. Els accèssits no tenen dotació econòmica, però són un reconeixement a la tasca dels i les professionals i la qualitat dels treballs.

  L’acte de lliurament del XVII Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere s’ha fet a l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, en el marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.