• Lliurament del XVIII Concurs Periodístic Josep Pernau

  22 abril, 2024

  La 18a edició del concurs periodístic, organitzat per la Paeria i el Col·legi de Periodistes a Lleida, ha rebut 283 treballs de set centres educatius participants, entre cartes al director/a, articles d’opinió i fotografies periodístiques.

   

  Laura Alcalde, presidenta del CPC i Xavi Blanco, regidor d'educació de la Paeria
  Autor:
  Mario Gascón
  Font:
  Ajuntament de Lleida

  Laia Rius, Helena Tor i Jofre Macià s’han proclamat el passat divendres 19 d'abril guanyadors de la 18 edició del concurs periodístic Josep Pernau. La sala Alfred Perenya ha acollit l’acte de lliurament de premis, en què s’han donat a conèixer les cartes al director/a, els articles d’opinió i les imatges que han estat reconegudes amb els primers premis i els accèssits. La convocatòria d’aquest curs ha rebut 283 treballs, en les quatre categories del concurs, de set centres educatius de Lleida.

  El regidor d’Educació, Xavi Blanco, ha felicitat els guardonats i ha reconegut els centres educatius per aportar a l’alumnat coneixements i altres habilitats per desenvolupar la seva autonomia intel·lectual. Per la seva banda, la presidenta del CPC Lleida, Laura Alcalde, ha destacat la importància de treballar l’opinió crítica i de seguir l’actualitat als mitjans de comunicació, especialment entre els joves.

  El concurs té l’objectiu d’oferir a alumnat l'oportunitat d'expressar i donar a conèixer la seva opinió sobre els temes més diversos d’interès públic i així ajudar a fer que esdevinguin millors periodistes tot afavorint la participació de la comunitat educativa de Lleida. A més, pretén fomentar una actitud reflexiva i crítica, des d'un vessant respectuós i tolerant envers la societat. Finalment, el certament també afavoreix l’expressió escrita i gràfica dels participants.

  Els centres que han participat en l’edició d’enguany són Col·legi Episcopal, Jesuïtes Lleida-Col·legi Claver, Institut Manuel de Montsuar, Col·legi Maristes Montserrat, Col·legi Mirasan, Institut Ronda i Institut Samuel Gili i Gaya.

   Els treballs guanyadors han estat:

  1a Categoria – 1r Cicle d’ESO: (Carta al Director/a)

  Títol: CANVI DE MIRADA

  PSEUDÒNIM: Bellingham

  Alumne/a: Jofre Macià Pou

  Curs: 1r d’ESO

  Centre educatiu: Escola Mirasan

  2a Categoria – 2n Cicle d’ESO: (Carta al Director/a)

  Títol: UN ARTEFACTE PERILLÓS

  PSEUDÒNIM: Pàgines en blanc

  Alumne/a: Helena Tor González

  Curs: 3r d’ESO

  Centre educatiu: Institut Ronda

  3a Categoria – Batxillerat i Cicles Formatius(Article d’opinió)

  Títol: DINS LA TÀVEGA

  PSEUDÒNIM: Gisca.

  Alumne/a: Laia Rius

  Curs: 1r de Batxillerat

  Centre educatiu: Institut Samuel Gili i Gaya

   4a Categoria – Batxillerat i Cicles Formatius: (Fotografia Periodística)

  El jurat ha declarat desert el premi.

  L’activitat s’inclou en el programa educatiu municipal “Educació a l’Abast”, que organitza anualment la Regidoria Joventut, Educació i Ocupació, per als centres educatius de Lleida. La iniciativa compta amb la col·laboració de diferents mitjans de comunicació locals de ràdio (Cope Lleida, Onda Cero i Ser Lleida) i premsa (La Mañana i Segre), per fer la difusió de les cartes, articles i fotografies guanyadores i finalistes.

  Josep Pernau

  Va néixer a Lleida el 26 de desembre de1930. Va formar part de la primera promoció de la Escuela Oficial de Periodismo de Barcelona. Entre altres, va treballar al Correo Catalán, el Diari de Barcelona, la revista Destino o el Periódico de Catalunya. Va ser un dels fundadors del Grup Democràtic de Periodistes i va ser president de l'Associació de Premsa i de la Federació d’Associacions Premsa. Entre altres guardons, va rebre la Creu de Sant Jordi o el Premi Manuel Vázquez Montalbán. Pernau va morir a Barcelona el 2011.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.