• Lliurats els premis del VII Concurs Periodístic Josep Pernau

  6 maig, 2013
  Júlia Cecília, de l'INS Josep Lladonosa, i Llibert Rexach, de l'INS Samuel Gili i Gaya, han estat els guanyadors del VII Concurs Periodístic Josep Pernau.
  Foto: Hermínia Sirvent
  Foto: Hermínia Sirvent

  El president de la demarcació de Lleida del CPC, Josep Lluís Cadena, va assistir divendres 3 de maig a l’acte de lliurament de premis de la setena edició del Concurs Periodístic Josep Pernau. Àngel Ros, alcalde de Lleida, va presidir l’acte acompanyat també de la vídua del periodista Josep Pernau, Carme Mas, i la seva néta, Alba; a més del representant del SSTT d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés i el regidor d’Educació de la Paeria, Jesús Castillo. L’acte va coincidir amb el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa.

  Júlia Cecília, de l’INS Josep Lladonosa, i Llibert Rexach, de l’INS Samuel Gili i Gaya, han estat els guanyadors de les dues categories del concurs, amb les obres “Literatura a 1,20” i “En moments excepcionals, corrupcions excepcionals” (adjuntem els articles). L'alcalde ha felicitat els premiats, així com als premis accèssits i el conjunt d’alumnes que han participat en aquesta edició, que ha arribat als 244 treballs presentats, 28 més que l’any passat i el doble de la 1a edició. L’article guanyador de Batxillerat, obra de Llibert Rexach Roure , denuncia la corrupció amb diners públics i la proposta del ministre Wert en l’ús del català i castellà les aules.

  Durant la intervenció de Josep Lluís Cadena, aquest va fer notar que durant les set edicions del premi hi ha hagut canvis en l’entorn i els sistemes del periodisme i la comunicació. “Però hi ha una cosa que no ha canviat ni canviarà: l’ofici de periodista”, va concloure el president del CPC Lleida, qui també es va referir al periodista que duu el nom dels Premis, Josep Pernau. Sobre ell va afirmar que fou una de les persones que va contribuir a posar en valor la professió de periodista. Cadena també va felicitar als alumnes participants del concurs d’enguany i va animar-los a fer-ho de nou en l’edició 2014.

  Els premis que es van lliurar consisteixen en 2 tablets per als primers premis i 10 per als accèssits d’ambdues categories. A més, els mitjans de comunicació locals col·laboren amb el concurs de forma que els treballs guanyadors i finalistes es publiquen als diaris locals de Lleida i també se’n farà difusió a les diferents emissores de ràdio.
  En aquesta edició el jurat ha estat format per Josep Lluís Cadena i els periodistes Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; Ramon Pedrós, director del diari La Mañana; Mònica Mombiela, periodista de Lleida TV; Josep Ramon Ribé, director del diari Bon Dia, i Jesús Riverola, director de RNE Lleida, a més de dos professors d’educació secundària, Jordi Capdevila i Andreu Loncà.

  El concurs periodístic és una activitat que s’inclou dins del programa educatiu “Educació a l’Abast” de la Regidoria d’Educació i Infància i es promou conjuntament amb el Col·legi de Periodistes de Lleida. Està dirigit a alumnes d’ESO, Batxillerat i cicles formatius dels centres educatius de Lleida.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.