• Manel Alías defensa a Berga el paper dels periodistes especialitzats per informar amb rigorositat

  18 juny, 2014
  El periodista berguedà, redactor dels serveis informatius de Televisió de Catalunya, va ser el protagonista de la presentació a la comarca de la Demarcació a la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
  La xerrada es va fer a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet
  La xerrada es va fer a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet

  Des del passat 20 de maig, la Demarcació a la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes s’està donant a conèixer a les comarques que en formen part. Després de fer presentacions a Manresa, Igualada i Vic, ahir 17 de juny, va ser el torn de Berga. El periodista berguedà Manel Alías va ser el protagonista del primer acte de la demarcació a la ciutat, amb una xerrada sobre ensenyament, a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet.

  Alías va defensar el paper dels periosdistes especialitzats en les redaccions dels mitjans de comunicació com un factor essencial per oferir una informació acurada i entenedora, i va remarcar que “un dels deures que tenim és parlar més dels tema clau i detectar les bones experiències, que n’hi ha”. Alías, que treballa als serveis informatius de Televisió de Catalunya, va explicar a la vintena d’assistents les principals especificitats de l’informe PISA, sobre el qual va explicar que “a l’imaginari tenim que Catalunya està malament, però no és així”.

  També va reflexionar amb el públic: “en educació no hi ha respostes fàcils per a res, el que funciona en un lloc no ho fa en un altre. Els resultats depenen de l’escola, però molt més de l’entorn de l’alumne”. I hi va afegir que “no hi ha cap país del món que estigui tranquil amb el sistema educatiu que té”. Ara bé, va recordar “l’especificitat espanyola” que fa que cada cop que hi ha un canvi de majories a Espanya, es canviï la llei educativa.

  Alías també va aportar una xifra per argumentar l’excessiva responsabilitat que la societat dóna a l’escola: “l’alumne només passarà un 10% de la seva vida a l’escola i en aquest temps volem que li ensenyin tot. Estem demanant a l’escola un miracle!”.

  A l’acte, també va intervenir el president de la Demarcació, Gonçal Mazcuñán, que va remarcar la importància que el Col·legi de Periodistes tingui “presència efectiva al Berguedà, la qual ha de ser una part activa de la Demarcació”. L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, que va tancar l’acte, va remarcar que la nova Demarcació “és un pas important per al territori, on hi ha molta diversitat”.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.