• Manifest sobre els mitjans de comunicació públics

  17 desembre, 2018

  Aquest manifest parteix de la proposta que el Col·legi de Periodistes de Catalunya va posar sobre la taula a la darrera trobada de tots els integrants de la Red de Colegios Profesionales de Periodistes, el passat 1 de desembre a Barcelona. El manifest recorda la importància dels mitjans públics en una societat democràtica. 

  La Red de Colegios Profesionales de Periodistas considera necessari recordar una vegada més que els mitjans de comunicació públics són imprescindibles en democràcia. En aquesta línia, la UNESCO assenyala que els mitjans públics "han d'estar protegits institucionalment i han de tenir garantit el seu finançament perquè puguin exercir les seves funcions centrals per a la consolidació de les democràcies". La Red també proposa la incorporació de la paritat de gènere en la conformació dels òrgans de participació (consells d'administració, consells professionals, etc.) per assegurar la igualtat de gènere com a principi bàsic.

  Els mitjans públics són garantia d'accés universal a una informació de qualitat, plural i independent. Per això, és fonamental garantir la seva qualitat, professionalitat, independència, pluralitat i viabilitat. Aquests principis estan en plena sintonia amb els valors reconeguts per la Unió Europea de Radiodifusió (UER): universalitat, independència, excel·lència, diversitat, responsabilitat i innovació.

  La Red de Colegios Profesionales de Periodistas considera necessari que la legislació garanteixi el blindatge contra les majories absolutes i que les lleis sobre aquest tema no puguin ser anul·lades sense la majoria qualificada exigida per a l'elecció dels responsables dels mitjans públics.

  Sense periodisme, no hi ha democràcia. Sense mitjans públics, no hi ha democràcia de qualitat.

  Red de Colegios Profesionales de Periodistas 

  La Red de Colegios Profesionales de Periodistas es va constituir el 14 de juny de 2018 i està formada pels nou Col·legis Professionals de Periodistes que actualment hi ha a Espanya (Andalusia, Astúries, Castella i Lleó, Catalunya, Galícia, la Rioja, Múrcia, Navarra i País Basc).

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.