• Manifestació virtual per les dones afganes

  23 novembre, 2021

  La imposició del règim talibà a la capital d'Afganistan, Kabul, està afectant greument als drets humans de les dones i les nenes afganeses. Des del mes d'agost els talibans estan aplicant de forma molt estricta la 'Sharía', coartant així la llibertat de les dones i fomentant segrestos, violacions, lapidacions o matrimonis forçats. Davant d'aquesta situació diversos col·lectius i entitats de dones de Catalunya han volgut condemnar les actuacions dels talibans convocant una manifestació virtual que tindrà lloc aquest dissabte 27 de novembre a les 18.00 h.

  Crit per les dones afganes

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya dona suport a la manifestació "Crit per les dones afganeses” que tindrà lloc aquest dissabte 27 de novembre a les 18.00 h. Aquesta iniciativa sorgeix a través Comissió de dones i igualtat de la Intercol·legial, la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora i dones COEINF. El projecte respon a la preocupació per la greu situació que està vivint la població afganesa des del retorn dels talibans al poder.

  L'acte per streaming serà conduït pel periodista Antoni Bassas, on llegirà el manifest en català i en anglès, i la periodista Rosa Montero ho farà en castellà. També intervindran l’escriptora i activista afganesa, Nadia Ghulam, l’actriu Clara Segura i diversos testimonis des d’Afganistan i des de Barcelona. Hi haurà poesia musicada a càrrec de Lluis Llach i Sílvia Bel, i tancaran l’acte l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge; i la presidenta del Parlament, Laura Borràs. La participació a la manifestació virtual és tant nacional com internacional, on s’inscriguin homes, dones i criatures. S'oferirà la possibilitat de fer donacions mínimes de cinc euros que posteriorment seran distribuïdes a les ONG que estan a terreny donant suport a la població afganesa. T'his pots inscriure aquí.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.