• Mar Martí, nova presidenta de la Demarcació de la Catalunya Central

  29 març, 2022

  La igualadina Mar Martí és la nova presidenta de la Demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en substitució d’Enric Badia que ha estat al càrrec durant 6 anys. La periodista encapçalava l’única llista que s’ha presentat. Per tant, tal com determinen els estatuts, ha estat proclamada automàticament.

  La presidenta de la Junta a la Catalunya Central, Mar Martí.
  La nova presidenta de la Junta a la Catalunya Central, Mar Martí.
  Font:
  Arxiu personal

  La periodista, coordinadora de l’Agència Catalana de Notícies a la Catalunya Central, Mar Martí, serà la nova presidenta de la Demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC). Els altres membres que configuraven l’única candidatura presentada són Eduard Font (vicepresident), Xènia Castillo (secretària), Noemí Badrenas (tresorera), Marc Canturri (vocal) i Jordi Vilarrodà (vocal).

  La Junta, encapçalada per Mar Martí, s'ha presentat per defensar l’exercici lliure de la professió, lluitar contra la precarietat laboral i revalorar la tasca que duen a terme els periodistes del territori. El president sortint, Enric Badia, s’ha mostrat molt il·lusionat amb el nou equip i ha posat de relleu que és "més jove, més femení i més plural al territori”.

  Joan Maria Morros segueix com a degà

  El periodista Joan Maria Morros Cuadras, cap d’informatius de RAC1 i Degà del Col·legi de Periodistes des del 2019, ha revalidat el càrrec. Morros ha encapçalat la candidatura “Som Periodisme” a la demarcació de Barcelona formada per Núria De José, Maria José Recoder, Xavier Vilà, Jordi Joan Català, Jordi Margarit, Cristina Calderer, Abraham Orriols, José Ignacio Serrano, Nil Via, Gemma Sánchez, Enric Sierra, Laura Saula, Magda Gregori, Cristina Salvador i Ester Medico.

  La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya es complementarà amb els vocals sorgits de les Juntes de Demarcació i que estan encapçalades per Jordi Grau a Girona, Esteve Giralt a Tarragona, Laura Alcalde a Lleida, Mar Martí a la Catalunya Central i Josep Baubí a les Terres de l'Ebre.

  Com determinen els Estatuts del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en tractar-se de candidatures úniques, aquestes han quedat automàticament proclamades aquest dilluns després que la Junta Electoral Central les hagi certificat validant els avals i els suports necessaris per a presentar-se. 

  La candidatura “Som Periodisme”, amb la proposta de Joan Maria Morros com a degà, ha presentat un total de 339 avals vàlids dels 207 que necessitaven els candidats al deganat. Morros és l’onzè degà del Col·legi de Periodistes en els 36 anys d’història d’una institució que representa més de 4.200 col·legiats. Abans van ocupar el càrrec els periodistes Carles Sentis, Josep Pernau, Salvador Alsius, Montserrat Minobis, Joan Brunet, Sebastià Serrano, Josep Maria Huertas, Josep Carles Rius, Josep Maria Martí i Martí i Neus Bonet. 

  El traspàs de poders i de càrrecs entre l’actual Junta i la nova Junta de Govern es farà efectiu les pròximes setmanes.

   

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.