• Margarita Rivière ja té la seva plaça al barri barceloní de Les Corts

  12 juliol, 2021

  Una emotiva cerimònia va servir el passat divendres, 9 de juliol, per a fer realitat que la periodista i assagista catalana Margarita Rivière Martí disposi d'un espai propi al districte de Les Corts. Aquesta petició es va presentar a la Ponència del Nomenclàtor dels carrers de Barcelona pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya i la família de la periodista. El degà Joan Maria Morros, va destacar que el Col·legi de Periodistes de Catalunya, "sempre estarà en deute amb la Margarita Rivière, perquè ha estat i continua sent un dels referents de la professió a Catalunya i Espanya. Però també va ser una de les persones que, ara fa 35 anys, va contribuir a crear el Col·legi de Periodistes de Catalunya".

  A l'acte, en què hi va participar la familia de la Margarita, també hi van assistir les autoritats locals encapçalades pel primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni. La inauguracoió de la plaça amb el seu nom va ser força emotiva i la van gaudir algunes de les persones que van conèixer la Margarita, que no van ser poques, i que també es van voler afegir a la trobada. Joan Maria Morros, degà  del Col·legi, va repassar part de la seva activitat professional, però especialment la seva contribució als origens de la creació del Col·legi de Periodistes, ja fa més de 35 anys. El degà recordava que "avui, totes les persones que estimem el periodisme de qualitat encara trobem a faltar el seu rigor, les seves entrevistes, els seus articles, les seves opinions, o el seu compromís". Per això també ell es va comprometre a que des del Col·legi de Periodistes de Catalunya es continuarà recordant cada any la seva figura donant suport al Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere, impulsat per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya en la seva memòria.

  La presència de dones al nomenclàtor de la ciutat és encara molt escassa. Tan sols un 7,75% dels espais públics (carrers, places, jardins...) tenen noms femenins, fet pel qual l'Ajuntament de Barcelona vol impulsar canvis per apropar-se a la paritat. La comissió que estudia les propostes de nom de les vies públiques de la ciutat ha aprovat rendir homenatge concretament a Margarita Rivière, Ana María Matute, Concepció Aleixandre, Anna Domènech, Elisa Moragas i Dolors Batlle.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.