• Master Class: Periodisme i teatre contemporani, una aliança necessària

  22 octubre, 2019

  La periodista Teresa Turiera explicarà com és un procés de creació d'un projecte teatral a partir del know how del periodista, el pròxim dilluns 4 de novembre a les 19:00h a la seu de Barcelona del Col·legi. Apunta't a aquesta master class organitzada des del Centre de Formació i Desenvolupament. Activitat gratuïta per a col·legiats/des. Inscripcions

  Pot la ficció explicar fets reals i crear estats d’opinió pública? Quin poder té avui disposar d’una audiència captiva, en silenci i amb el mòbil apagat durant més de 90 minuts? Com podem contribuir des del bon periodisme a l’excel·lència del teatre contemporani?

  Teresa Turiera analitzarà casos d’èxit de muntatges teatrals internacionals, on la recerca i el treball periodístic han estat clau per al desenvolupament de la dramatúrgia i de la posada en escena, i explicarà com és un procés de creació d’un projecte teatral a partir del know how del periodista.

  Teresa Turiera-Puigbó Bergada

  És periodista i guionista. Ha desenvolupat bona part de la seva trajectòria professional a Catalunya Ràdio, on ha treballat com a redactora i editora d’Informatius, corresponsal a Brussel·les, delegada a Madrid i cap de programes. Entre 1991 i 1997 va seguir el conflicte dels Balcans i els primers judicis del Tribunal Penal Internacional per l’antiga Iugoslàvia, amb seu a La Haia. Col·labora amb el Diari Ara, on va coordinar el suplement d’informació internacional Planeta. És Fulbright Scholar i Màster en Relacions Internacionals per la School of International and Public Affairs de la Columbia University a Nova York, i Llicenciada en Ciències Polítiques i Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha realitzat els cursos de dramatúrgia “Escriure teatre avui” amb Josep Mª Miró, “Cinc textos per comprendre el drama contemporani dels últims 5 anys” amb Carles Batlle, el “El retrat fragmentat” amb Frédéric Sonntag, a l’Obrador de la Sala Beckett de Barcelona, i “Teatre i Política. Dissidències, provocacions, perplexitats”, curs dirigit per Victòria Spunzberg a l’Institut d’Humanitats del CCCB de Barcelona. És membre fundadora de Cultura i Conflicte, col·lectiu d’arts escèniques i audiovisuals.

  Grups de treball:
  Formació

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.