• Memòria de l'ofici. Preservar i difondre els arxius dels periodistes

  12 juny, 2015

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya té com a objectiu estratègic treballar en la recuperació, preservació i difusió dels llegats personals dels periodistes catalans que contenen informació rellevant per al coneixement de la història del segle XX.

  L’objectiu del Col·legi de Periodistes no és altre que aplegar els arxius personals dels periodistes per a preservar-los adequadament, descriure'ls documentalment i difondre’ls a la societat.

  Per a assolir aquesta finalitat, va signar-se el 2014 un conveni de col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que permet al Col·legi i l'Arxiu Nacional de Catalunya col·laborar plegats en la recuperació dels documents, fons i col·leccions documentals conservats per persones i entitats que han tingut un paper rellevant en la història del periodisme a Catalunya.

  El Col·legi de Periodistes rep en donació els llegats i els ingressa a títol de comodat a l’Arxiu Nacional, tot i que els documents podran ésser conservats al centre de la Xarxa d’Arxius Comarcals que correspongui si la trajectòria professional del productor i el contingut del fons documental així ho aconsella.

  Amb aquest acord, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Departament de Cultura col·laboren en diferents activitats per a promocionar la memòria del periodisme a Catalunya a través de la difusió d’aquest patrimoni documental.

  Podeu consultar tots els aspectes de la iniciativa en el document adjunt que podeu descarregar-vos en PDF.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.