• Memorial Xavier Batalla: Afganistan, la guerra del segle XXI

  13 setembre, 2021

  Els periodistes Mònica Bernabé, Joan Cañete, Jon Lee Anderson i Xavier Mas de Xaxàs van participar en una conversa sobre la situació del país asiàtic, el passat dimarts 21 de setembre a les 18.30 h, a la sala d’actes del Col·legi de Periodistes.

  L'exèrcit estatunidenc va abandonar Afganistan el passat 30 d'agost i va deixar el país en mans dels talibans, després de vint anys d'ocupació militar. El Col·legi de Periodistes va col·laborar juntament amb l'Ajuntament de Barcelona en l'organització de la taula rodona “Afganistan, la guerra del segle XXI”, una iniciativa del Memorial Xavier Batalla. La conversa es va celebrar el passat dimarts 21 de setembre a les 18.30 h, a la sala d’actes del Col·legi de Periodistes. També es va poder seguir pel canal de YouTube del Col·legi. 

  Hi va participarar Mònica Bernabé, responsable de la secció d'Internacional del diari Ara; Joan Cañete, sotsdirector d'El Periódico; Jon Lee Anderson, periodista especialitzat en les guerres posteriors als atemptats de l’11 de setembre de 2001 i Xavier Mas de Xaxàs, corresponsal diplomàtic de La Vanguardia. Els periodistes van debatre sobre un dels conflictes que recentment ha viscut la fugida del president Ashraf Ghani, l'ocupació del palau presidencial per part dels talibans i l'evacuació de milers de persones. Van repassar la situació d'Afganistan i com s'havia arribat fins aquí. 

  El Memorial Xavier Batalla és una iniciativa responsabilitat de la família del periodista que compta amb el suport de companys de la professió que l’estimaven i admiraven. Es va inaugurar el gener de 2015 amb la presentació del llibre pòstum de Xavier Batalla, El mundo es una idea, amb una conversa sobre l’ordre internacional entre Javier Solana -exsecretari general de l’OTAN i exalt representant del Consell per a la Política Exterior i de Seguretat Comuna-, el periodista Rafael Jorba i Laura Batalla, periodista i politòloga, a més de filla d’en Xavier Batalla.

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.