• Més d'un centenar de treballs opten als XIV Premis Carles Rahola de Comunicació Local

  17 gener, 2023

  S'hi han presentat cent cinc treballs elaborats per cent nou participants, unes xifres que situen aquesta edició com la tercera en nombre de treballs i la quarta en nombre de participants.

  La cerimònia d’entrega dels premis tindrà lloc el dimarts 21 de febrer, a les vuit del vespre, a l’Auditori de Girona.

  La catorzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, organitzats per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, ha rebut, en el conjunt de les seves categories, cent cinc treballs, presentats per cent nou participants. La participació ha superat amb escreix la de l’any passat (vuitanta-cinc treballs i vuitanta-un participants), i les xifres situen aquesta edició com la tercera en nombre de treballs i la quarta en nombre de participants.

  La categoria que ha registrat més participació ha tornat a ser la de fotografia de premsa que, amb quaranta-cinc treballs presentats per catorze professionals, ha superat els quaranta-dos treballs que van optar-hi l’any passat. La segueix, en nombre de treballs presentats, la categoria de premsa: trenta-dos en total, realitzats -molts dels quals, col·lectivament- per trenta-dos periodistes.  

  En tercer lloc se situa el Premi Miquel Diumé al millor treball en ràdio, al qual opten nou programes realitzats per vint-i-cinc professionals. Les categories d’informació digital i de comunicació institucional han rebut set propostes cadascuna, elaborades per vint-i-dues persones en el primer cas, i per onze en el segon. Pel que fa a la categoria de televisió, hi opten cinc programes, presentats per també cinc periodistes.

  En aquesta edició no s’ha presentat cap treball a la categoria de projecte de comunicació periodística i, per tant, aquest premi quedarà desert.

  Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local tenen com a objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa en qualsevol format, àmbit i estructura. Totes les categories estan dotades amb 1.000 euros, llevat del Premi al millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros.  

  El resum de les xifres de participació d’aquesta edició dels premis és el següent:

  • Fotografia: 45 treballs de 14 autors
  • Premsa: 32 treballs de 32 autors
  • Ràdio: 9 treballs de 25 autors
  • Informació digital: 7 treballs de 22 autors
  • Comunicació institucional: 7 treballs d’11 autors
  • Televisió: 5 treballs de 5 autors
  • Projecte de comunicació periodística: desert

   

  La Beca dels Premis Carles Rahola, convocada per l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona, dotada amb 3.000 euros, vol fomentar la recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines. En aquesta edició s’hi han presentat quatre candidatures.

  Aquest any, a més de projectes inèdits de recerca en l’àmbit de la història del periodisme a les comarques de Girona, s'hi han pogut presentar també assaigs sobre la comunicació local i comarcal de la demarcació, tant de mitjans escrits com audiovisuals i digitals. Una altra novetat és que han desaparegut les dues modalitats de la beca, de manera que, a partir d'ara, cada any s’hi podran presentar tant periodistes col·legiats com estudiants universitaris que estiguin realitzant el projecte de final del grau o màster.

  Els noms dels guanyadors dels XIV Premis Carles Rahola de Comunicació Local i de la Beca dels Premis Carles Rahola es faran públics en el transcurs de l’acte de lliurament dels guardons, que tindrà lloc el dimarts 21 de febrer, a les vuit del vespre, a l’Auditori de Girona.

  XI  Setmana dels Rahola

  La Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola, la Universitat de Girona i l’Ajuntament de la ciutat, estan preparant l’XI Setmana dels Rahola, prèvia al lliurament dels guardons. S’està treballant en una programació de màxima qualitat que inclourà un grapat d’actes, oberts a tothom, centrats en la comunicació i l’actualitat, i que es presentarà a finals d’aquest mes de gener.

  Premis:
  Premis Carles Rahola de Comunicació Local

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.