• Mitjans en Lluita presenta un diari sobre la crisi del periodisme

  13 juny, 2014
  L’edició especial, de 12.000 exemplars, es distribuirà de manera gratuïta
  La Coordinadora Mitjans en Lluita va convocar el 14 de juny la seva IV Assemblea General, en què va fer balanç de les darreres activitats, va definir objectius i prioritats de cara al curs vinent i va presentar una publicació especial en què es denuncia la precarietat de la professió, es repassa l’activitat de Mitjans en Lluita i es plantegen les reivindicacions del col·lectiu per recuperar la dignitat de l’ofici i garantir un periodisme de qualitat.

  La presentació de la publicació, en què han participat periodistes de tots els àmbits i de la qual s’han imprès 12.000 exemplars gratuïts, es va fer durant l’assemblea oberta, que va tenir lloc al centre cívic La Sedeta, de Barcelona.

  La sessió va servir per explicar l’elaboració del diari i organitzar-ne la distribució a les redaccions dels mitjans de comunicació i a entitats, col·lectius i institucions, així com a les mobilitzacions socials al carrer.

  Durant l’assemblea també es va retre homenatge als dibuixants d 'El Jueves que han decidit deixar la revista en protesta per la censura de l’empresa editora. També ells han participat en l’edició del diari especial sobre el periodisme que es presenta dissabte.

  Mitjans en Lluita és una coordinadora de treballadors nascuda el 2013 amb l’objectiu de denunciar la precarietat laboral del sector, crear xarxa de col·laboració entre tots els periodistes, sigui quina sigui la seva ocupació i el mitjà on desenvolupen la seva tasca, i reivindicar el valor social d’uns mitjans de comunicació lliures i dignes com a pilar d’una societat democràtica i ben informada.

  Mitjans en Lluita a Girona

  De fet, la coordinadora va visitar la demarcació de Girona a principis d'any. La trobada va aplegar més d'una vintena de periodistes i fotoperiodistes . Aquesta primera reunió va servir per a posar en comú els problemes i reptes de l'ofici de periodista i pensar col·lectivament en la manera de poder incidir en la defensa dels drets laborals, del valor dels mitjans de comunicació com a pilar bàsic de la democràcia i de la necessitat de poder informar amb llibertat i pluralitat.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.