• Móra d’Ebre acull el lliurament dels premis de la Demarcació, que clouran amb una conversa amb l’expert en Orient Mitjà, Tomàs Alcoverro

  17 octubre, 2023

  El Teatre La Llanterna de Móra d’Ebre és el marc escollit enguany per a lliurar el IX Premi Terres de l’Ebre de Periodisme, el I ECOPremi Terres de l’Ebre de Periodisme i el Micro Daurat 2022, que s'atorgarà al periodista Tomàs Alcoverro, convocats tots tres per la Demarcació de Terres de l’Ebre del CPC. L'acte tindrà lloc a les set de la tarda i és obert a tothom.

  El president de la Demarcació, Josep Baubí, ha explicat que  “busquem descentralitzar les nostres activitats perquè som un Col·legi per a les quatre comarques ebrenques. L’any passat l’acte el vam fer a Gandesa i enguany a la comarca de la Ribera d’Ebre”.

  El IX Premi Terres de l’Ebre de Periodisme, que compta amb el patrocini de l’empresa Repsol, tornarà a premiar treballs en tres categories:  Ebre Audiovisual, Ebre Radiodifusió i Ebre Premsa i Digital, per a treballs en format audiovisual, radiofònic i de premsa escrita i fotoperiodisme, respectivament. Cadascun dels treballs guardonats rebrà 1.500 euros, en el cas que el guanyador siga col·legiat del CPC, i el 50% del premi, si no és membre del Col·legi.

  D’altra part, enguany es lliura per primer cop, gràcies al patrocini del Consorci de Polítiques Mediambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), el I ECOPremi Terres de l’Ebre de Periodisme. En aquest cas es vol reconèixer el millor treball periodístic del 2022 que s’haja centrat en l’àmbit de la biodiviersitat, la sostenibilitat i altres aspectes relacionats amb la Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre.

  Micro Daurat 2022

  Un cop lliurats els premis als millors treballs periodístics del 2022, es farà entrega del Premi Micro Daurat 2022 al veterà periodista Tomàs Alcoverro, amb lligams estrets amb la comarca terraltina. La junta de la Demarcació vol reconèixer així l’excel·lència i l’ètica periodística amb la qual ha exercit la professió durant la seua dilatada trajectòria, especialment en el tractament informatiu de l’actualitat a l’Orient Mitjà. Alcoverro va rebre ara fa dos anys el Premi Ofici de Periodista que atorga el CPC, organisme que també li va concedir el Premi Manuel Vázquez Montalbán (2004), així com ha sigut reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2006).

  Per finalitzar l’acte, Tomàs Alcoverro mantindrà una conversa amb la periodista i vicepresidenta Anna Ferràs. Tots dos parlaran sobre l’Orient Mitjà, que malauradament ocupa des de fa una setmana les portades de la secció d'Internacional dels mitjans de comunicació.

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.