• Neix el cercador "Noves veus"

  2 juliol, 2019

  La degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet, i el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Oriol Amorós, acorden col·laborar per fer visible l’expertesa existent en el conjunt de persones provinents d’orígens diversos a Catalunya i promoure-la com a un actiu cultural, econòmic i social.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies signen un conveni de col·laboració per a la transferència de coneixement i la difusió del cercador "Noves veus de persones expertes dels orígens diversos de la Catalunya d'avui"Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes i Oriol Amorós, secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies s'han reunit aquest matí a Barcelona per formalitzar l'acord entre ambdues institucions. 

  El cercador té l'objectiu de donar visibilitat al talent de les persones que han arribat d’arreu i dels seus fills i filles en l’àmbit acadèmic, artístic, cultural, polític i professional, especialment en aquells espais on tradicionalment no hi ha hagut presència d’aquesta diversitat. I que aquestes persones es vegin reflectides en les institucions catalanes de tota mena. L'eina facilitarà a empreses, entitats i mitjans de comunicació i al conjunt de la ciutadania una base de dades amb persones expertes d’orígens culturals diversos amb perfils que continguin professions i camps d’expertesa.

  Des del Grup de Treball de Periodisme Solidari i del portal Diverscat en Acció, es vol promoure la comunicació amb un llenguatge inclusiu, així com fer visible la diversitat cultural cada cop més present a la societat catalana. El Codi Deontològic, la Guia sobre el tractament de la diversitat cultural en els mitjans de comunicació i altres recursos recollits en el nou portal de Diverscat en Acció, pretenen incidir en el respecte dels drets, de la dignitat i de la igualtat de les persones. D'aquesta manera el cercador "Noves veus de persones expertes dels orígens diversos de la Catalunya d'avui" s'incorporarà tant a la pàgina web del Col·legi com a www.diverscat.cat

  Grups de treball:
  Periodisme solidari

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.