• Neix, en terra de cruïlla, l’informatiu “Al dia,Territoris Sénia”

  16 març, 2016

  El projecte es va presentar el passat dilluns a La Xarxa, a Barcelona, amb la presència del secretari de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Miquel Martín Gamisans i el seu homòleg valencià, José Maria Vidal.

  Coproduït per Canal Terres de l’Ebre, de Tortosa, i la televisió local, Nord, de Morella, amb la col•laboració de Video Ascó Televisió i el suport de La Xarxa, el nou informatiu se estrenarà a l’abril, de dilluns a divendres, a partir de les 21:00 hores. “ Al dia, Territoris Sénia”, de 30 minuts, arribarà a uns 300 mil habitants de les comarques del sud de Catalunya (les quatre comarques de les Terres de l’Ebre: Ribera d’Ebre, Terra Alta, Baix Ebre i Montsià), el nord del País Valencià (Els Ports, Alt Maestrat i Baix Maestrat) i Teruel (Matarrranya).

  Es podrà abastar tot aquest territori gràcies a que Canal Terres de l’Ebre pot arribar a les 180.000 persones que viuen a les quatre comarques de Catalunya, mentre que a través de la televisió local Nord, de Morella, que compta amb una delegació a Calaceit, s’arribarà a 20 mil televidents més en les comarques interiors del País Valencià i de l’Aragó. Segons un comunicat dels productors, el projecte “ preveu també arribar als més de 100.000 ciutadans que viuen al litoral del Baix Maestrat (Vinaròs, Benicarló i Peníscola), ja que s'ampliarà la reemissió de l'informatiu nocturn per mig d'una nova televisió valenciana, nascuda de la recent reassignació de les llicències TDT”.

  Antecedents a Girona i al País Valencià
  Cal remarcar que el naixement d’aquest programa s’enmarca dins l’estrategia actual de La Xarxa d’impulsar informatius territorials, el precedent més recent de la qual és “Al dia comarques de Girona”, en antena des del 2007 i que elaboren conjuntament set televisions local de la demarcació. Existeix també una experiència similar al País Valencià amb un informatiu realitzat per l’Associació de Televisions Valencianes de Proximitat –TEVAP-, integrada per Intercomarcal TV; Tele Elx; Televisió Comarcal de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla; Canal Vega TV; Canal 56; Ribera TV; Comarcal TV: Nord TV; Notícias Teves Benidorm i TeVe 4.

  El director de Canal Terres de l’Ebre, el col•legiat Josep Ma Arasa, ha volgut agrair a La Xarxa “ el suport que ens continua arribant des de la Diputació de Barcelona”, i al personal de Nord TV i de Canal Terres de l’Ebre “ la il•lusió amb la que s’està treballant per un projecte de nou pioner i valent” Segons ell, “al 2016 aquest serà el repte principal” però n’hi haurà més ja que “també assumim el creixement del nou ebredigital.cat, l’ampliació dels directes, la implantació de la fibra òptica, i la segona sèrie nacional de “La Barca de l’Andreu”. “Crec –manifesta - que en iniciar el nostre tercer any no se’ns pot demanar més”.

  Les vuit comarques a les qual arribarà el nou informatiu conformen un territori històric a l’entorn de la desembocadura del riu Ebre, que en textos grecs i romans apareixia amb el nom d’ Ilercavònia i que era habitat per la tribu ibera dels ilercavons, entre els segles VI al I a C. El territori que actualment coincideix, en bona part, amb l’àmbit territorial del Bisbal de Tortosa.

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.