• Neus Bonet presideix el jurat del 27è Premi Internacional "Pica d'Estats" a Lleida

  15 febrer, 2016
  El 27è Premi "Pica d'Estats" de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet ha rebut 247 reportatges inscrits al concurs, fet que representa un rècord de participació i el millor registre en tota la història del guardó periodístic.

  La degana Neus Bonet va participar aquest dissabte en la deliberació del 27è Premi Internacional "Pica d'Estats" de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, del qual n'és la presidenta del jurat. El veredicte del jurat sobre els treballs periodístics premiats i la relació de guanyadors es farà públic més endavant. El jurat és format per reconeguts professionals del món de la comunicació. La presidenta és Neus Bonet, com a degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya i en formen part com a vocals Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; Josep Cuní, director del programa "8 al dia" de 8TV; Lluís Foix, periodista i analista polític de La Vanguardia; Antonio Franco, assessor a la presidència del Grupo Zeta; Rafa Gimena, president a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Eduard Navarro, director general de Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Josep Ramon Ribé, director del diari La Mañana; Mònica Terribas, directora d'"Els Matins de Catalunya Ràdio", i, actuant com a secretari, el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

  El 27è Premi "Pica d'Estats" de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet ha rebut 247 reportatges inscrits al concurs, cosa que representa un rècord de participació i el millor registre en tota la història del guardó periodístic. La segona millor inscripció es va donar l'any 2000 amb 217 obres presentades amb motiu de la declaració del conjunt del romànic de la Vall de Boí com a Patrimoni de la Humanitat.

  Dels 247 reportatges presentats al certamen, 176 corresponen a treballs d'àmbit estatal, 31 a treballs d'àmbit internacional i 40 a mitjans locals. Cal destacar també que 55 reportatges es presenten a més d'una categoria, ja sigui de fotografia o Internet, amb la qual cosa el nombre de treballs inscrits s'eleva a 302.

  El Premi "Pica d'Estats", amb 8 categories i una dotació econòmica de 38.000 euros, destina una dotació de 5.000 euros a cadascuna de les modalitats següents: premsa escrita d'informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l'estranger), reportatge fotogràfic i mitjans de comunicació local de les Terres de Lleida. El guardó destinat a Internet (portals informatius multimèdia) té una dotació econòmica de 3.000 euros.  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.