• Nick Malkoutzis, editor adjunt de l’edició en anglès del diari grec Kathimerini, guanya el “Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista”

  13 maig, 2015
  El guardó el lliura cada any l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i es fa públic coincidint amb el Dia d’Europa. Nick Malkoutzis s’encarrega dels continguts editorials del diari Kathimerini i de la seva pàgina web

  El periodista grec Nick Malkoutzis, editor adjunt de l’edició en anglès del diari Kathimerini i responsable del bloc independent MacroPolis, és el guanyador de la 10a edició del “Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista”, que cada any lliura l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i que es fa públic coincidint amb el Dia d’Europa. Nick Malkoutzis s’encarrega dels continguts editorials del diari Kathimerini i de la seva pàgina web: www.kathimerini.gr/www.ekathimerini.com

  Grècia, i darrerament Gran Bretanya, han plantejat sengles desafiaments a la Unió Europea (UE). Amb aquest Premi, l’APEC ha volgut dirigir una mirada a Grècia. Mentre hi ha qui defensa una Europa segrestada per una majoria que aplica polítiques d’austeritat, entitats com l’APEC defensen que la Unió Europea és més necessària que mai.

  L’APEC ha valorat positivament la trajectòria de Nick Malkoutzis, qui s’ha convertit en els darrers anys en un referent de “professionalitat, compromís i esperit europeista” per als periodistes europeus.

  Malkoutzis ha treballat com a periodista en diversos mitjans com la BBC o Associated Press, però actualment és l’editor adjunt de l’edició en anglès del Kathimerini, diari publicat a Grècia en associació amb l’International New York Times. També és cofundador i editor del bloc MacroPolis, espai on diversos periodistes i analistes expliquen el dia a dia de Grècia i d’Europa, focus de notícies rellevants per a tota la ciutadania europea en els darrers anys.

  El guardó del premi serà una escultura de l’artista català Enric Pladevall, la qual s’inspira en el premiat, i un retrat del guanyador realitzat pel dibuixant Oriol Malet.

  Les personalitats que han rebut el prestigiós premi al llarg dels deu anys de vida són: Jaume Arias, Margarita Rivière, L’Agence Europe- en les germanes Lidia i Marina Gazzo-, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras i, enguany, Nick Malkoutzis.

  El Premi “Ernest Udina a la Trajectòria Europeista” es lliurarà el divendres 3 de juliol de 2015, a les 12.30 hores, a l’Aula Europa, seu de les Institucions Europees a Barcelona.

  Per a més informació: Teresa Carreras. 616 449 629 o teresacarreras@periodistes.org Esther Molas: molas.esther@gmail.com

  ACTE: Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2015

  DIA: Divendres 3 de juliol de 2015

  HORA: 12.30 hores

  LLOC: Aula Europa. Passeig de Gràcia, 90, 1r, Barcelona

  CONFIRMACIÓ: apec@periodistes.org  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.