• Nierga: “Jo prefereixo el periodista que no sé què pensa”

  13 juny, 2019

  El mateix dia que el judici del procés era vist per a sentència, la periodista Gemma Nierga  va parlar, a Manresa, de periodisme i del llibre que ha escrit sobre Jordi Cuixart.

  Gemma Nierga i Gemma Camps
  Autor:
  Xavier Serrano

  La periodista Gemma Nierga es considera avui amiga de Jordi Cuixart, però quan li van demanar si volia escriure un llibre per explicar qui era el president d’Òmnium Cultural, no el coneixia i s’hi va negar. Li van explicar que li havien fet la proposta a ella perquè no pertanyia al món independentista i que volien algú que el mirés amb distància. Va rumiar-hi i, passat uns dies, va acceptar l’encàrrec. Ahir, Nierga va ser entrevistada per la periodista de Regió7 Gemma Camps al cicle “Pessics de Vida”, organitzat pel Centre Cultural el Casino i la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes.

  Nierga va fer una llarga entrevista a Cuixart de dotze hores repartides en tres dies i sempre separats per un vidre. El resultat de la conversa és el llibre “Tres dies a la presó” (Rosa dels Vents).  La periodista va explicar que ella tenia una imatge molt dura d’en Cuixart però que va descobrir un home entusiasta, optimista, empàtic, de vegades una mica ingenu, i profundament lliure malgrat ser a la presó. “És un mestre de viure”, va dir. Nierga va manifestar que li agradaria fer una segona part del llibre amb en Cuixart en llibertat. “Als meus fills els hi he explicat que un dia sonarà el timbre de casa i serà en Jordi que vindrà a dinar” .

   La periodista va explicar a l’audiència detalls i anècdotes de les llarguíssima conversa. És material que no va incloure en el llibre perquè no tenen res a veure amb la informació més objectiva que s’hi recull. “Vaig anar amb la intenció d’escoltar-lo, d’entendre’l. Per a mi va ser un luxe poder parlar amb ell tantes hores”. Nierga va reivindicar la necessitat del periodista de mantenir distància per salvar la seva credibilitat. “Molts periodistes s’han embolcallat amb la bandera, d’una banda i altra”, i va afegir: “Jo prefereixo el periodista que no sé què pensa”.  

  Durant l’entrevista, Nierga també va fer referència a Ernest Lluch i va rememorar la famosa frase que va pronunciar en la manifestació posterior a l’assassinat del polític: “Dialoguin”. El mateix demanaria avui als polítics que tenen responsabilitat.

  • Foto:
   Xavier Serrano
  • Foto:
   Xavier Serrano
  • Foto:
   Xavier Serrano

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.