• Nou acord comercial amb la Fundació Joan Miró

  27 març, 2024

  Tots els col·legiats i col·legiades podeu gaudir d'una entrada gratuïta a la Fundació Joan Miró, presentant el carnet de premsa col·legial a la taquilla.

  La Fundació es troba al barri de Poble-Sec de Barcelona.
  Font:
  Fundació Joan Miró

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya signa un acord amb la Fundació Joan Miró per oferir l'entrada gratuïta a tots els membres del col·lectiu. Consulta les exposicions i esdeveniments i gaudeix del llegat de Miró. 

  Situada al parc de Montjuïc, al barri de Poble-Sec, la Fundació Joan Miró és un dels espais artístics de més prestigi de Barcelona. A la Fundació s’hi aplega la major col·lecció del món d’obres del pintor català, que va voler acostar al gran públic l’art en tots els seus vessants. Aquest museu, que ell mateix va idear, es va crear amb la intenció de difondre al màxim l’art contemporani. Per a Barcelona va suposar un abans i un després en el panorama cultural del moment.

  El llegat d’un geni de la pintura

  Els orígens de la Fundació Joan Miró es remunten a l’any 1968, quan el pintor va fer la seva primera gran exposició a Barcelona, concretament a l’antic hospital de la Santa Creu. A partir d’aquest moment, la societat cultural de l’època va veure la necessitat de crear un espai que acollís l’obra de Miró tal com es mereixia. Per voluntat de l’artista, es va crear com un espai que no mostrés només la seva obra, sinó també l’art contemporani en els seus diferents vessants.

  La Fundació Joan Miró va ser el primer museu d’art contemporani de Barcelona i va representar un punt de ruptura i d’avantguarda que encara es manté en l’actualitat, com a dipositària del llegat d’obres que Miró va donar a Barcelona i com a centre de difusió de l’art actual.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.