• Nova edició de la Conferència anual de l'alcalde de Lleida

  19 març, 2014
  L’acte, conduït pel nou president del CPC Lleida, Rafa Gimena, va tenir com a novetat una ronda de preguntes per part de col·legiats.
  Rafa Gimena i Àngel Ros poc abans de començar la Conferència. Foto: Hermínia Sirvent.
  Rafa Gimena i Àngel Ros poc abans de començar la Conferència. Foto: Hermínia Sirvent.

  El pati dels edificis H2-H3 del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida va acollir ahir dijous 20 de març la 16ena edició de la Conferència anual de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, organitzada pel Col·legi de Periodistes de Lleida. Enguany, com a novetat, després del el discurs del paer en cap quatre col·legiats van dur a terme una roda de preguntes a l’alcalde.

  La Conferència fou el primer acte oficial que va presidir la nova Junta del Col·legi de Periodistes de Lleida, encapçalada pel seu president, Rafa Gimena, qui va conduir l’acte. En la seva presentació, el president del Col·legi de Periodistes de Lleida va agrair la presència dels assistents –més de 160 persones- i fou l’encarregat d’anunciar que com a novetat de la 16ena edició quatre col·legiats farien una roda de preguntes a Àngel Ros “per generar més feedback”, va comentar Rafa Gimena, “i per donar més protagonisme als col·legiats”.

  Josep Ramon Ribé (director del diari La Manyana), Mercè March (cap d’informatius de la Cadena SER a Lleida), Roser Perera (delegada de Catalunya Ràdio a Lleida) i Oriol Vidal (redactor de TV3 a Lleida) van ser els quatre col·legiats que van participar en la ronda de preguntes. Comunicacions, educació, la relació entre la Paeria i la Generalitat de Catalunya, l’aeroport d’Alguaire i la recuperació del centre històric van ser alguns dels temes sobre els quals els periodistes van formular preguntes al paer en cap.

  Respecte al discurs pronunciat per Àngel Ros, va iniciar-lo felicitant els nous membres de la Junta lleidatana i agraint la tasca realitzada per l’anterior equip de govern del CPC Lleida. Durant l’oratòria, les comunicacions van ser un dels temes destacats, sobres les quals el paer en cap va apel·lar per millorar la infraestructura viària entre Lleida i Tarragona, reivindicant -a més del Corredor Mediterrani- que l’A-27 des de Tarragona arribi fins a Montblanc. Sobre l’aeroport Lleida-Alguaire va reiterar que hi veu futur “si la Generalitat decideix fer l’aposta, com el principal aeroport de mercaderies del sector alimentari que Catalunya i sud d’Europa”, va dir el paer en cap.

  Pel que fa a l’educació, l’alcalde de Lleida va anunciar que l’Ajuntament oferirà entre cinquanta i seixanta places per realitzar FP dual a la mateixa Paeria, a les àrees d’Informàtica, Telecomunicacions, Escoles Bressol i Ludoteques. Oferta específica per als alumnes dels estudis d’FP d’Informàtica, d’Educació Infantil i d’Educació Sociocultural.

  Durant la Conferència anual de l’alcalde, Àngel Ros també va fer referència a les necessitats de Lleida per ser més internacional: “Necessita intel·ligència per estar en els mercats i saber com competir en cada moment en una economia de cicles curts però de mirada llarga, per no parar d'afegir valor ni d'incorporar coneixement als productes i als serveis”, va dir Ros.

  Sobre altres temes, l’alcalde de Lleida va destacar que durant el 2013, els Equips Bàsics d’Atenció Social de la Paeria van atendre 10.152 famílies, “el 19 per cent de les que hi ha a la ciutat”. El paer en cap va acabar el discurs amb un missatge: “Lleida ha de mirar lluny, en el temps i en l’espai. Així serem no un punt del mapa, sinó un node en el que conflueixen les xarxes de més valor”.

  L’acte es va donar seguir a les xarxes socials via Twitter pel compte del Col·legi de Periodistes de Catalunya, @Periodistes_org, i el hashtag #cpcros.

  • Els quatre col·legiats que van intervenir a la ronda de preguntes Foto: CPC Lleida
   Els quatre col·legiats que van intervenir a la ronda de preguntes Foto: CPC Lleida
  • Foto: Hermínia Sirvent
   Foto: Hermínia Sirvent
  • Foto: Hermínia Sirvent
   Foto: Hermínia Sirvent

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.