• Noves facilitats per accedir i treballar a la Ciutat de la Justícia

  28 gener, 2020

  A partir d'ara, els periodistes que cobreixin informació judicial podran accedir a les instal·lacions de l'organisme a través de l'arc reservat, accediran lliurement a la sala de premsa i se'ls garantirà la mobilitat en els espais de la Ciutat de la Justícia. Aquestes són algunes de les noves condicions que ha aconseguit el Col·legi de Periodistes de Catalunya per millorar la feina de tots els professionals de la informació. 

  Foto: Jorge Franganillo - Flickr

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) actualitzen el protocol d'accés i l'ús de les dependències judicials per als professionals de la informació. Aquest nou acord arriba després que el Col·legi, a través de l'exdegana Neus Bonet i el membre de la Junta de Govern David Melgarejo, presentessin una queixa sobre el tracte rebut a periodistes per part dels responsables de l'edifici de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat. A partir d'ara, per decret de la degana de Barcelona, Mercè Caso, les condicions pactades amb l'organisme judicial milloraran el desenvolupament de la tasca periodística a les seves instal·lacions.

  En primer lloc, els periodistes podran accedir a la Ciutat de la Justícia a través de l'arc reservat, de manera que podran entrar d'una manera més àgil i amb menys afluència de gent. Des del Col·legi de Periodistes es va demanar no haver de passar pels arcs de seguretat, però la petició ha estat rebutjada per l'obligació de complir amb els protocols establerts.

  En segon lloc, les targetes acreditatives per a periodistes que cobreixen habitualment temes judicials es mantindran i s'hauran de demanar a l'oficina de Comunicació del Departament de Justícia. S'hauran de renovar cada dos anys i els mitjans podran disposar d'un màxim de quatre acreditacions. Pel que fa a les acreditacions temporals podran sol·licitar-se a la mateixa oficina o directament en el control de seguretat de la Ciutat de la Justícia. 

  En tercer lloc, es garantirà l'accés lliure als periodistes amb acreditació permanent a la sala de premsa, sense que el personal de seguretat privada hagi d'intervenir. Aquests hauran d'activar-la mitjançant el pas de la columna de l'entrada. Alhora, es millorarà la xarxa wifi de l'espai, servei molt exigit pels professionals de la informació. 

  Finalment, els mitjans no gràfics podran moure's lliurement pels espais que té accés el públic i sense l'obligatorietat de comunicar-ho prèviament. D'aquesta manera, els periodistes podran entrar a les sales de vistes on s'estiguin desenvolupant judicis, excepte auto motivat en contra, com en els passadissos d'aquests judicis. Altrament, es podrà utilitzar l'àrea triangular del lateral dret del hall com a zona d'espera. 

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.