• Obert el termini de candidatures pel Premi de Periodisme Solidari Joan Gomis 2024

  3 juny, 2024

  El Memorial Joan Gomis ha anunciat l'obertura de la convocatòria per al Premi de Periodisme Solidari 2024, amb l'objectiu de mantenir viva la memòria de Joan Gomis i el seu exemple de compromís en favor de la pau, els drets humans i l'eliminació de la pobresa, l'exclusió social i les desigualtats. El període d'inscripció conclourà el 19 de juliol.

  XIX edició del Premi de Periodisme Solidari Joan Gomis

  El XIX edició del guardó busca reconèixer aquelles peces informatives així com als professionals de la informació que visibilitzen persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats Nord-Sud, la pobresa i l'exclusió social, o que destaquin pel seu compromís amb la solidaritat, la pau, els drets humans i l'entesa entre cultures i religions.

  El premi s'estructura en dues modalitats. Per una banda, una obra periodística escrita, audiovisual, inèdita o publicada, que reflecteixi els valors solidaris del Memorial. Les obres publicades no podran ser anteriors a l'1 de gener de 2023 i hauran de tenir una extensió màxima de 5.000 paraules. Les peces audiovisuals han de tenir una durada màxima d'una hora. Cada participant pot presentar fins a dues peces, sempre que tractin fets, temàtiques o realitats diferents.

  Per una altra banda, la trajectòria periodística que reconeix la carrera d'una persona, institució, mitjà, programa o iniciativa que promogui aquests valors. Qualsevol persona pot presentar una candidatura pròpia o de tercers. Per a fer-ho, s'ha d'enviar un únic document que inclogui una breu biografia o descripció històrica de la trajectòria, destacant-ne els mèrits, acompanyada de la informació complementària o enllaços web que es considerin necessaris.

  Les candidatures es poden presentar fins al 19 de juliol de 2024. Els interessats poden lliurar les seves propostes a través del formulari disponible a la pàgina web de Justícia i Pau en l’apartat “Participa”. El lliurament de premis tindrà lloc en un acte públic durant el mes de novembre de 2024Cada modalitat del premi compta amb una dotació de 1.500 €, així com un diploma acreditatiu i una il·lustració original elaborada per Joan Gomis.

  El premi està impulsat per Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, Lafede.cat, Catalunya Religió, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i les revistes El Ciervo i Foc.

  El periodista Joan Gomis va ser un exemple pel seu compromís amb la pauels drets humans i l’eliminació de la pobresal’exclusió social i les desigualtats. Juntament amb els seus germans, Llorenç i Joaquim, van fundar la revista El Ciervo i va estar sempre vinculat a la cooperació d’organitzacions no governamentals. Gràcies a aquests premis, que enguany fa dinou anys que se celebren, es manté viva la memòria d’una figura referent del periodisme català.

   

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.