• Oberta la convocatòria del XVI Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida

  18 juliol, 2022

  Una inciativa en la que participa el Col·legi de Periodistes de Catalunya, conjuntament amb la Paeria de Lleida, amb la voluntat de promoure la igualtat de gènere.

  XVI Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida

  El guardó té com a objectiu distingir els treballs periodístics que fomentin les polítiques de promoció de les dones en tots els àmbits. El convoca anualment l’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, i el Col·legi de Periodistes de Catalunya-Demarcació de Lleida, per animar els/les periodistes dels mitjans de comunicació de Lleida a prendre consciència sobre la feina que es realitza en aquesta defensa. El jurat valora la qualitat professional dels treballs i l'originalitat dels temes abordats, així com el seu tractament crític i la seva capacitat analítica. El premi reconeix les persones i la seva feina i promociona els treballs que en resultin guanyadors.

  El Premi Mila de Periodisme per la Igualtat de Gènere a Lleida es concedeix als treballs periodístics que tracten sobre la promoció de les dones i la igualtat de gènere. Hi poden optar tots els treballs periodístics que difonguin experiències per a la igualtat de gènere, publicats en els mitjans de comunicació, en format paper o digital, d’àmbit local, català i estatal amb presència a Lleida entre l’1 de gener i el 31 de desembre de l’any de la convocatòria en curs. Quedaran exclosos tots els treballs periodístics que, tot i haver-se tornat a publicar o a emetre, hagin estat elaborats en dates anteriors a la de l’any de la convocatòria.

  El premi està dotat amb 6000 euros en total, que es distribueixen per igual amb 1.500 per a cadascuna de les quatre categories: premsa escrita, audiovisual, fotoperiodismes i mitjans digitals. El termini per presentar-s'hi està obert fins el 31/01/2023.

  Podeu consultar les bases i la convocatòria al següent enllaç: XVI Premi Milà de Periodisme per a la igualtat de gènere

  Aquest premi de periodisme per a la igualtat de gènere porta el nom de Mila, en homenatge a la protagonista de la novel·la Solitud, l’obra més coneguda de Caterina Albert i Paradís (que signava les seves obres amb el pseudònim de Víctor Català).
  L’obra relata l’itinerari vital i interior de la Mila, fins que s’arriba a conèixer a si mateixa. És una història d’autoconstrucció i descobriment de la pròpia personalitat, a partir de la insatisfacció que li ocasiona la seva relació matrimonial. Aquesta insatisfacció la porta a establir relacions personals amb altres personatges a la recerca de l’amor, l’instint maternal... fins que assumeix la pròpia solitud com a forma d’empoderament personal.

  Premis:
  Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.