• Premi Plata per als Bombers i Premi Plàtan per a la DGAIA

  28 març, 2019

  La Demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes va lliurar ahir al vespre, a Manresa, els Premis Plata i Plàtan 2018 amb la presència de la periodista Laura Rosel i una sala plena.

  Núria Iglesias, Ernest Macià, Enric Badia, Natàlia Touzón i Laura Rosel
  Autor:
  Xavier Serrano

  L’objectiu dels Premis Plata i Plàtan és distingir a qui ha facilitat la tasca dels periodistes l’últim any, o bé, donar un toc d’alerta a qui no ha acabat d’entendre les necessitats dels mitjans. Ahir al vespre, la Demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes va lliurar els premis 2018 en una sala d’actes del Centre Cultural del Casino plena i amb la periodista Laura Rosel com a convidada. El Premi Plàtan va ser per a la Direcció General de la Infància i l’Adolescència (DGAIA) per la poca transparència informativa. Per la seva banda, el Premi Plata va ser per al servei de premsa dels Bombers de la Generalitat per la seva professionalitat i la bona disposició a l’hora d’atendre els periodistes.

  El president de la Demarcació, Enric Badia, va lliurar un cistell de plàtans a la cap de l’Oficina de Comunicació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílíes, Natàlia Touzón. Touzón, que va agrair el premi després de l’ensurt incial,  va dir que hi ha una línia molt fina entre el dret a la informació i el dret a la protecció a la infància i que la feina de la DGAIA és protegir els més vulnerables, els menors. Va aprofitar per fer una crida a la corresponsabilitat dels periodistes que no sempre tracten de la manera més adient aquest temes.

  La Cap de l’Àrea d’Informació i Comunicació de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, Núria Iglesias, va rebre el Premi Plata de mans de la periodista Laura Rosel. Iglesias va recordar que justament ara feia vint-i-cinc anys de la posada en marxa del servei de premsa i dels grans incendis del Bages i del Berguedà que va servir perquè els bombers aprenguessin que la informació és operativa. Iglesias també va reivindicar la funció social dels mitjans.

  "Quan treballava al FAQS només feia FAQS, i ara visc"

  El lliurament dels premis va tenir lloc en el marc del cicle "Pessics de Vida", i després que el periodista manresà, Ernest Macià, entrevistés durant una hora a la periodista Laura Rosel. Companys de facultat, tots dos van protagonitzar una conversa distesa, durant la qual es va denunciar la precarietat laboral amb què treballen molts professionals, de la presència de la dona als mitjans i de les dificultats que tenen les periodistes per saltar de les redaccions als despatxos. Inevitablement, es va parlar de la seva sortida precipitada com a presentadora del programa de TV3 FAQS. Rosel va explicar que li van dir que “canviaven la conductora perquè volien incorporar més entreteniment”.   Des d’aleshores no ha tornat a mirar el programa. “Ara m’he adonat que tinc coses a fer els dissabtes” i va afegir que “quan treballava al FAQS només feia FAQS, i ara visc”. La periodista que, ara col·labora al diari ARA fent entrevistes en profunditat, va repassar la seva etapa a RAC1 i va assegurar que mai s’ha avorrit fent de periodista. “No he passat ni un sol dia que no m’ho hagi passat bé”, va sentenciar.

  • Foto:
   X
  • Noemí Badrenas, va presentar el lliurament de premis
   Foto:
   X.S.
  • Enric Badia Amb Natàlia Touzón, representant de DGAIA
   Foto:
   X.S.
  • Núria Iglesias, de premsa de Bombers
   Foto:
   X.S.
  • Laura Rosel
   Foto:
   X.S.
  • Ernest Macià i Laura Rosel
   Foto:
   X.S.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.