• Presentació de la “Guia per a una comunicació lliure d’edatisme”

  28 maig, 2024

  La fundació HelpAge International Espanya, SomSeniors i el Col·legi de Periodistes de Catalunya presenten una nova guia de comunicació que pretén sensibilitzar i adaptar la comunicació envers les persones de més de 65 anys. L'acte tindrà lloc el dimarts 18 de juny a les 11:00 hores a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10, Barcelona). Cal inscripció.

  Guia per a una Comunicació Lliure d’Edatisme

  La presentació de la "Guia per a una comunicació lliure d’edatisme" tindrà lloc el dimarts 18 de juny, a les 11.00h, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, situada a la Rambla de Catalunya, 10. L'acte comptarà amb la participació de Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Isabel María Martínez Lozano, presidenta d'HelpAge International EspañaIrene Ramos Soler, coautora de la Guia i directora del Grup d’Investigació: Envelliment i Comunicació de la Universitat d’Alacant; Lourdes Charles, presidenta de SomSeniors associació per combatre l’edatisme vers les persones grans i Manel Domínguez, periodista col·legiat i autor de “Sénior. La vida que no cesa”. Després de les intervencions dels ponents, s'obrirà un torn de preguntes per als assistents.

  Segons dades de l'INE, el 2022 el nombre de persones de 65 anys i més suposava el 19,09% de tota la població espanyola, i es preveu que aquest percentatge arribi al 30% el 2050, representant uns 16 milions de persones. La Guia inclou una introducció que explica aquests canvis demogràfics, aborda els mites i estereotips sobre l'edatisme, i dedica un apartat específic a les dones grans i els mitjans de comunicació. També proporciona recomanacions sobre l'ús del llenguatge i com assegurar que la veu de les persones grans estigui representada adequadament, així com un glossari final per aclarir terminologia rellevant.

  Aquest document, que ja s'havia presentat a nivell estatal, ha estat adaptat al context català per facilitar-ne la seva comprensió i aplicació a Catalunya. La guia forma part de les principals línies d'acció de l'Observatori de l'Edatisme i ha estat subvencionada pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, a través de la subvenció de suport al tercer sector d'acció social amb càrrec al 0,7% de l'impost de l'IRPF.

  CONFIRMAR ASSISTÈNCIA

  Grups de treball:
  Sèniors
  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.