• Presentació de la XVI edició del Concurs Periodístic Josep Pernau

  10 desembre, 2021

  El Concurs Periodístic Josep Pernau, té com a objectiu animar l’alumnat a expressar el seu punt de vista sobre els temes més diversos d’interès públic.

  Rafa Gimena President del Col·legi de Periodistes de Lleida i Sandra Castro, tinent d'alcalde i regidora d’Educació
  Autor:
  Ajuntament de Lleida
  Font:
  Ajuntament de Lleida

  La tinenta d’alcalde i regidora d’educació, Sandra Castro, juntament amb el president de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rafa Gimena, van presentar ahir al vespre la XVI edició del Concurs Periodístic Josep Pernau.

  Històricament, el concurs ha estat centrat en el gènere escrit. Com a novetat, en aquesta edició, s’incorpora la categoria de fotografia periodística per als alumnes de Batxillerat i cicles formatius. La inclusió d’aquesta nou àmbit respon a la importància de la imatge en la comunicació.

  Aquest concurs periodístic està adreçat a estudiants de Lleida que estiguin cursant ESO, Batxillerat o cicles formatius i busca motivar l’alumnat a expressar la seva veu i mirada del món en el qual vivim. La regidora d’Educació, Sandra Castro, ha remarcat que “el concurs incentiva la mirada crítica dels més joves i desperta vocacions periodístiques, tot afavorint la participació de la comunitat educativa de Lleida. A més, es pretén potenciar la participació de més centres educatius”.

  Les categories presentades són les següents:

  • 1a Categoria: 1r i 2n d’ESO (Text)

  • 2a Categoria: 3r i 4t d’ESO (Text)

  • 3a categoria: Batxillerat i cicles formatius (Text)

  • 4a Categoria: Batxillerat i cicles formatius (Fotografia Periodística)

  La data límit de presentació dels treballs d’aquesta XVI edició és el 26 de Febrer de 2022. Pel que fa a l’acte de lliurament de premis, tindrà lloc al mes d’abril de 2022 al Saló de Plens de l’Ajuntament.

  Els treballs premiats i finalistes es publicaran als diaris locals de Lleida i també se’n farà difusió a diferents emissores de ràdio i xarxes socials.

  El Jurat està format per periodistes i membres del col·lectiu del professorat de secundària, Batxillerat o cicles formatius de centres educatius de Lleida i presidit pel president de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rafa Gimena.

  En l’anterior edició, el Concurs Periodístic Josep Pernau, va rebre 233 treballs (86 de 1r cicle d’ESO; 79 de 2n cicle d’ESO, i 68 de Batxillerat i cicles formatius).

  Aquest concurs periodístic porta el nom del periodista lleidatà Josep Pernau. Nascut a Lleida el 26 de desembre de 1930 i llicenciat en la Escuela Oficial de Periodismo de Barcelona, va ser un dels fundadors del Grup Democràtic de Periodistes i en la seva trajectòria destaca el seu treball per la defensa dels drets dels periodistes a través de diferents associacions, com el Col·legi de Periodistes de Catalunya, del que va ser degà entre els anys 1991 i 1997 i va impulsar el Codi Deontològic.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.