• Presentació de l'Any Maria Matilde Almendros

  16 març, 2022

  La locutora radiofònica i actriu dramàtica va ser una de les veus més clàssiques de Ràdio Nacional d'Espanya a Barcelona. El pròxim dimarts 22 de març a les 12.00 h l'Institut Català de les Dones presentarà l'Any Maria Matilde Almendros, amb motiu del centenari del seu naixement, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. 

  L'Institut Català de les Dones (ICD) amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya, l'Ajuntament de Manresa i l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) celebra una roda de premsa per presentar l'Any Maria Matilde Almendros. La periodista manresana va ser precursora de les primeres emissions radiofòniques en català després de la Guerra civil, en el programa de Ràdio Club Manresa l'any 1940. L'acte tindrà lloc el pròxim dimarts 22 de març a les 12.00 h a la seu de Barcelona del Col·legi. 

  A la presentació intervindran Enric Badia, president de la demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, Pilar Goñi Garriga, comissària de l'Any Maria Matilde Almendros; Marc Aloy, alcalde de l'Ajuntament de Manresa; Marta Corcoy, presidenta de l'ADPC i Meritxell Benedí, presidenta de l'ICD. L'acte serà un primer reconeixement a la periodista amb motiu del centenari del seu naixement.

  Maria Matilde Almendros (Manresa, Bages, 1922 - Barcelona, Barcelonès, 1995) va deixar rastre a les ones radiofòniques amb la seva veu amable i alegre i, sobretot, amb la seva polida dicció bilingüe. La periodista va presentar "De España para los españoles", un programa dedicat a llegir cartes i peticions de música pels immigrants espanyols als països europeus. Durant la seva carrera professional, va rebre nombrosos premis i guardons, entre els quals destaquen el Premi Ondas com a millor de locutora de ràdio l’any 1969 i la Creu de Sant Jordi l’any 1990. 

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.