• Presentació del documental "La petjada del fentanil a Catalunya"

  10 maig, 2023

  El fentanil, una de les drogues més letals del món, ha arribat a Catalunya. El Grup de Treball de Periodisme Solidari presenta la investigació i el documental sobre com la xarxa de càrtels del narcotràfic de Mèxic, en col·laboració amb la màfia xinesa, ha introduït a casa nostra el fentanil. Assisteix a la presentació el dimecres 17 de maig a les 18:00 h a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. 

  El Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya presenta la investigació i el documental "La petjada del fentanil a Catalunya".

  El Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya presenta la investigació i el documental "La petjada del fentanil a Catalunya". Un treball d'investigació periodística que posa al descobert com els càrtels del narcotràfic de Mèxic, en col·laboració amb la màfia xinesa, ha introduït a Catalunya una de les drogues més letals que hi ha al món; el fentanil. La presentació tindrà lloc el pròxim dimecres 17 de maig, a les 18:00 h, a la seu de Barcelona del Col·legi. 

  Aquest acte comptarà amb la participació dels periodistes mexicans desplaçats a Catalunya Rodolfo Montes i Enrique Téllez, acompanyats per la periodista Ruth Queralt Vinyals i Arturo Landeros de la Taula per Mèxic i Barcelona Protegeix Periodistes de Mèxic de l'Ajuntament de Barcelona. Alícia Oliver, responsable del Grup de Treball de Periodisme Solidari, serà l'encarregada de presentar aquesta important investigació periodística.

  El fentanil és un opi fet al laboratori que és cinquanta vegades més fort que l'heroïna i aproximadament 100 vegades més que la morfina. Les petites quantitats d'aquesta droga poden causar sobredosi i fins i tot la mort. És un narcòtic extremadament addictiu i el seu ús descontrolat i il·legal ha causat una crisi de salut pública en altres parts del món.

  La difusió d'aquesta investigació i documental pretén informar i generar una presa de consciència col·lectiva per combatre el tràfic de fentanil i protegir la salut dels ciutadans de Catalunya.

  Grups de treball:
  Periodisme solidari

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.