• Presentació dels set volums sobre els cent anys de ràdio a Barcelona del periodista Luis Segarra

  21 juny, 2024

  Amb motiu de la celebració del centenari de la ràdio a Catalunya, el periodista radiofònic Luis Segarra presenta els set volums que conformen l'obra "100 años de radio en Barcelona". El director i locutor de "L'Altra Ràdio" de RNE Ràdio 4 i periodista col·legiat, Cinto Niqui, presentarà l'acte conjuntament amb Segarra.

  "100 Años de Radio en Barcelona" és una col·lecció de set volums de més de 400 pàgines cadascun que explica la història de les més de 300 emissores que han existit a Barcelona des de 1924, data en què es va crear la primera emissora. Entre les seves pàgines s'hi mencionen a més de 3.000 professionals, una xifra que proporciona una idea de la dimensió i rellevància d'aquest mitjà.

  Aquesta sèrie de llibres ja ha rebut el reconeixement de l'Acadèmia Catalana de la Ràdio que, el passat mes de febrer, va reconèixer els mèrits del periodista Luis Segarra per la seva llarga trajectòria professional i aquesta recopilació que suposa un recull enciclopèdic inèdit sobre la ràdio a Barcelona.

  La presentació tindrà lloc el dijous 11 de juliol a les 17 hores a la Sala d'actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10, principal). L'entrada és lliure.

  El set volums proporcionen una documentació exhaustiva i detallada que permeten entendre l'evolució de la ràdio al llarg del seu primer segle, destacant el paper fonamental que ha jugat en la societat. A més, és una font de documentació imprescindible per a investigadors, historiadors i qualsevol persona interessada en la història del periodisme i els mitjans de comunicaicó de casa nostra.


  Sinòpsis dels volums

  Primer volum: S'explica la història dia a dia de Ràdio Barcelona des de 1924 fins al 2023, així com la de les altres emissores sorgides al seu costat: Ràdio Barcelona 2, Sercat, SER Catalunya, Los 40 Principales, Cadena Dial, M80, Radiolé, Máxima FM, Los 40 Classic, Los 40 Urban, Los 40 Dance, Sinfo Radio Antena 3, Ona FM i Radio Trafic.

  Segon volum: Reuneix la història de Radio Nacional de España des de la seva arribada a la ciutat el 1939 fins al 2023. Inclou també la història detallada dia a dia de Radio Clásica, Radio 3, Ràdio 4, Radio 5 Todo Noticias, Radio Peninsular de Barcelona i la molt desconeguda i efímera Radio Europa Nº 2.

  Tercer volum: Inclou les fitxes del dia a dia de la història fins a finals del 2023 de Catalunya Ràdio, Catalunya Cultura, Catalunya Música, Catalunya Informació i iCat FM.

  Quart volum: Reuneix les històries detallades dia a dia de 156 emissores de ràdio de Barcelona i l'àrea metropolitana ordenades alfabèticament. Entre elles: Antena 3 Radio, Betevé, Cadena Top, Cadena 100, COM Ràdio, COPE Barcelona, Contrabanda FM, Flaix FM i Ona Catalana.

  Cinquè volum: Explica la història d'Onda Cero Barcelona, Onda Rambla, RAC 1, RAC 105, Ràdio Associació de Catalunya, Ràdio Avui - Cadena 13, Ràdio Ciutat de Badalona, Radio Club 25, Radio Corazón i altres 62 emissores, explicada dia a dia i amb un nivell de detall mai realitzat.

  Sisè volum: Presenta la història detallada de cadascuna de les emissores de ràdio que han existit a l'àrea de Barcelona. En aquest volum: Ràdio Cornellà, Radio España de Barcelona, Ràdio Estel, Ràdio Flaixbac, Ràdio Gramenet, Radio Juventud de Barcelona, Ràdio L'Hospitalet, Radio Marca, Radio Minuto i altres 61 emissores.

  Setè i últim volum: Inclou la història detallada dia a dia de les emissores de la ciutat de Barcelona i poblacions limítrofes des de 1924 fins al 2023, tancant així una col·lecció única i imprescindible per als amants de la ràdio.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.