• Públics els guanyadors del VIII Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere

  6 març, 2015
  ‘Tolerancia Zero. En contra de la violència de gènere’, ‘Sòcies de vida’ i ‘Déu també és nom de dona’ han estats els guardonats en aquesta vuitena edició.
  La regidora, a la dreta, i el president del CPCLleida durant la roda de premsa.
  La regidora, a la dreta, i el president del CPCLleida durant la roda de premsa.

  El president del Col·legi de Periodistes a Lleida, Rafa Gimena, i la regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, M. Rosa Ball, van ser els encarregats de fer públics ahir en roda de premsa els guanyadors de la 8è edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida, premiats amb 1.500 euros per cada categoria. El jurat s'havia reunit aquell mateix matí per deliberar sobre els treballs presentats.

  En la categoria de ‘Mitjans digitals’, el guanyador ha estat el treball de Mercè March, Bàrbara Villuendas i Maricel Benabarre titulat ‘Tolerància Zero. En contra de la violència de gènere’ i emès per streaming des de Ràdio Lleida SER. Aquesta categoria també ha concedit un accèssit sense valor econòmic pel reportatge de Meritxell Rigol, ‘L’Escola mixta, lluny d’educar per viure la igualtat’, que ha estat publicat en el portal digital lamarea.com.

  Pel que fa a la categoria ‘Audiovisual’ s’ha premiat el reportatge ‘Sòcies de vida’ d’Aurora Anton. Aquesta producció ha estat emesa pel Canal 33 i Barcelona TV i presenta una perspectiva més quotidiana de les desigualtats de gènere a través de diferents associacions de dones.

  En ‘Fotoperiodisme’, el premi ha estat per la fotografia ‘Déu també és nom de dona’ presentada per Itmar Fabregat i publicada al diari Segre.

  Finalment, la categoria de ‘Premsa escrita’ s’ha declarat deserta.

  El jurat ha destacat la necessitat de reforçar les recomanacions a l’hora de tractar temes de polítiques de gènere, llenguatge sexista, expressions o altres aspectes en matèria d’igualtat i promoció de la dona i, també, de fomentar les bones pràctiques més enllà de les dates assenyalades com el 8 de març o el 25 de novembre. La regidora M. Rosa Ball ha valorat positivament aquesta edició i el certamen en general afirmant que “és l’únic en tot Catalunya, crec que en l’Estat, en termes d’igualtat de gènere i, per nosaltres, és molt important aquest premi com a ciutat de Lleida”.

  L’acte de lliurament de la VIII edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida i de la X Beca Cristina de Pizan tindrà lloc el proper dimarts 10 de març, a les 17.30h de la tarda, al Saló de Plens de la Paeria, en el marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida en motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

  Aquest certamen té l’objectiu de fomentar les polítiques de promoció de la dona de forma transversal a través de la difusió dels treballs periodístics premiats en els mitjans de comunicació. En l’edició d’aquest any s’han presentat una vintena de treball, tres més que l’any passat.

  • Imatge del jurat deliberant sobre els treballs presentats.
   Imatge del jurat deliberant sobre els treballs presentats.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.