• A punt el lliurament del VI Premi Josep Maria Planes

  30 maig, 2018

  El premi, convocat per la Fundació Independència i Progrés i la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, es lliurarà el 7 de juny, a les 8 del vespre, a l'Espai Òmnium, de Manresa. S'obrirà amb un diàleg sobre "El panorama mediàtic en català".

  El jurat: Jordi Finestres, Josep Gifreu, Enric Badia, Teresa Carreras, Neus Bonet, Joan Badia i Vicenç Villatoro.
  Font:
  CPC

  El dijous 7 de juny, a les 8 del vespre, es lliurarà el VI Premi Josep Maria Planes, que reivindica el periodisme d’investigació a través del bagatge del periodista manresà Josep Maria Planes (1907-1936). El jurat que ha decidit el treball guanyador es va reunir el passat 17 de maig i ha estat format per personalitats destacades del món de la comunicació: Josep Gifreu, Teresa Carreras, Vicenç Villatoro, Neus Bonet, Jordi Finestres, Enric Badia i Joan Badia, com a secretari.

  L’acte de lliurament s’obrirà amb un diàleg sobre “El panorama mediàtic en català” entre el professor, assagista i periodista Josep Gifreu i el periodista i membre de la junta de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes Salvador Redó. Gifreu ha estat el guanyador del Premi d’Assaig Irla 2018 amb el treball “El quart poder i la independència. La batalla mediàtica en els “fets d'octubre”".

   

  Els guanyadors  de les edicions anteriors

  I edició: El treball Anuari Mèdia.cat dels silencis mediàtics 2011, elaborat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils.

  II edició: El documental “Avi, et trauré d’aquí!”, dirigit per Montse Armengou i Ricard Belis, i emès pel “Sense ficció”, el 19 de març de 2014.

  III edició: El periodista lleidatà Felip Solé pel seu documental "Perseguits i salvats- Camins de nit i boira”, sobre les expedicions dels jueus durant la II Guerra Mundial.

  IV edició: L’equip liderat per la periodista Anna Teixidor pel documental “A la recerca del paradís” sobre el viatge de combatents de l’estat per afegir-se a la Jihad, emès el febrer de 2015 a l’espai “30 Minuts”.

  V edició: La sèrie de reportatges sobre els casos de pederàstia a diferents escoles religioses dels Maristes de Barcelona, realitzada pels periodistes Guillem Sànchez, Jesús G. Albalat i Maria Jesús Ibáñez, i publicada al diari El Periódico.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.