• Què hem de saber sobre l'avantprojecte de llei d'informació classificada?

  28 novembre, 2022

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona han organitzat pel pròxim dilluns, 12 de desembre, a les 9:00 h al Palau Macaya, una conversa entre l'advocada Olga Tubau i el periodista Enric Sierra, sobre l'esborrany de Llei de la informació classificada que ha anunciat el govern espanyol. Una xerrada que moderarà el periodista de l'ARA, Antoni Bassas. Cal inscripció prèvia

  El govern espanyol va anunciar, just abans de marxar de vacances d'estiu, un avantprojecte de Llei que pot condicionar la feina dels i les periodistes.

  El govern espanyol va anunciar, just abans de marxar de vacances d'estiu, un avantprojecte de Llei que pot condicionar la feina dels i les periodistes, amb la seva voluntat de regular l'accés a la informació classificada. La possible entrada en vigor d'una normativa d'aquest tipus ha encès les alarmes. El Govern espanyol ha anunciat que la seva voluntat no és altre que intentar establir un marc jurídic que faci compatible la transparència l'accés a la informació, alhora que preserva la informació classificada que pot afectar la seguretat o la defensa nacional.  Des del Govern es justifica perquè ja han passat més quaranta anys de període democràtic i que la Llei que regula l'accés a aquesta informació és de l'any 1968 amb algunes modificacions puntuals registrades deu anys més tard. 

  Però, de quina manera pot afectar la feina dels i les periodistes? Es vulnera el dret de la ciutadania a accedir a la informació pública? Les raons d'ordre públic poden ser suficients com per limitar-ne l'accés? És per això, per resoldre aquestes i d'altres qüestions el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) han preparat una conversa per conèixer els detalls d'aquest esborrany de Llei. L'acte se celebrarà al Palau Macaya el pròxim dilluns 12 de desembre a les 9.00 h. Comptarem amb la participació d'Olga Tubau, advocada i membre de la Junta de Govern de l'ICAB, i Enric Sierra, director adjunt de La Vanguardia i membre de la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes. El periodista del diari ARA i també col·legiat Antoni Bassas, serà l'encarregat de conduir la conversa. 

  Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Jesús M. Sánchez, degà de l'ICAB presentaran l'acte. 

  Inscripcions

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.