• Rebaixa de quotes als col·legiats afectats per un ERTO

  8 abril, 2020

  La Junta del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha decidit rebaixar les quotes dels i les periodistes en actiu que han estat afectats per un ERTO.  D'aquesta manera, la quota de col·legiat/da en actiu es redueix dels 52€ trimestrals, als 32€ que s'abonen en cas d'estar a l'atur. D'aquesta manera, tot i reduir la quota a gairebé la meitat, es garanteix als col·legiats/des que gaudiran de tots els serveis en condicions avantatjoses, com ara la formació online bonificada o els serveis d'assessorament tant necessaris aquests dies. 

  La Junta del Col·legi de Periodistes, conscients del difícil moment que ens toca viure a causa de la crisi de la COVID-19, ha decidit rebaixar les quotes dels col·legiats i col·legiades pràcticament a la meitat si es troben afectats per un ERTO en els seus mitjans de comunicació o les agencies de comunicació. Ha estat una decisió unànime amb la voluntat d'ajudar als professionals de la informació i la comunicació que aquests dies estan sent objecte de reduccions de sou i feina, a causa de la crisi i la baixada sobretot de la publicitat, que està fent molt complicada la viabilitat d'alguns mitjans de comunicació. 

  La decisió de la Junta s’aplicarà de manera retroactiva, de manera que tots i totes aquells periodistes als qui s'hagi cobrat aquest mes la quota trimestral, també podran demanar que els hi sigui ja aplicada la nova tarifa des d'aquest mateix trimestre. Per aconseguir aquesta reducció de quota cal que totes aquelles persones interessades facin arribar a basedades@periodistes.cat adjuntant la notificació definitiva de l'empresa on se'ls informa que estan sotmesos a un Expedient de Regulació Temporal de l'Ocupació. De la mateixa manera, es tindrà en compte el termini en què aquest ERTO serà efectiu, i s'aplicarà de nou la tarifa prèvia en el moment en què l'ERTO deixi d'estar vigent.

  La Junta espera que aquesta decisió pugui ajudar als col·legiats/des a fer més sostenible l'actual situació provocada per la COVID-19 sense necessitat de veure limitats els serveis que presta el Col·legi, i que s'ha evidenciat que en aquests moments són més necessaris i útils que mai.

    

  10 Comentaris

  1. Angela Molina
   Hola, soy autónoma económicamente dependiente TRADE de El País y desde el 14 de marzo he cesado mis actividades en el diario, de momento sine die, he pedido una ayuda a la Generalitat, qué documento he de aportar al Col.Legi para acogerme a la reducción de la cuota, no creo que pueda seguir pagándola en estas condiciones,,... muchas gracias
  2. Pilar Goñi Garriga
   Tinc Erto a mitja jornada. També és vàlid. Què s.ha de presentar, si és que hi entro en la reducció
  3. Pep Gorgori
   Molts som autònoms i també ens hem quedat sense clients, però no tenim cap empresa que ens doni un certificat d'ERTO. A nosaltres també se'ns aplica aquesta reducció? Gràcies Pep
  4. Neus Molina
   Els periodistes freelances no ens podem beneficiar de la rebaixa de la quota? Gràcies
  5. María Jesús Tomé
   I amb els autonoms què penseu fer?
  6. Robert Ramos
   Confio que aquesta reducció també afecti als que treballem pel nostre compte com a autònoms.
  7. Josep Lluís Merlos
   Hola companys, Considero que podrieu aplicar la mateixa bonificació als autònoms freelances que no tenim "la sort" que ens apliquin un ERTO. Senzillament ni tan sols ens compren cap de les poques col.laboracions que ens compraven abans de la crisi sanitària. Perquè no ho valoreu?
  8. Mariona Sanz Cortell
   Bona tarda, Trobo que aquesta és una molt bona inicitiva. Igual us podrieu plantejar extendre-la als autònoms i autònomes, ja que estem veient els nostres ingressos molt afectats per aquesta crisi. Gràcies, Mariona Sanz Cortell
  9. María Petra Marín Garcia
   Buenos días, Me preguntaba a su vez qué ocurre con los autónomos, como es mi caso y que he visto reducida mi facturación drásticamente. A la espera de vuestras noticias, recibid un cordial saludo
  10. José María Villagrasa Sebastián
   ¿Me gustaría saber si esta reducción se aplica, también, a los profesionales autónomos que hemos tendido que solicitar el cese de actividad? Gracias.

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.