• Rebaixa de quotes als col·legiats afectats per un ERTO

  8 abril, 2020

  La Junta del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha decidit rebaixar les quotes dels i les periodistes en actiu que han estat afectats per un ERTO.  D'aquesta manera, la quota de col·legiat/da en actiu es redueix dels 52€ trimestrals, als 32€ que s'abonen en cas d'estar a l'atur. D'aquesta manera, tot i reduir la quota a gairebé la meitat, es garanteix als col·legiats/des que gaudiran de tots els serveis en condicions avantatjoses, com ara la formació online bonificada o els serveis d'assessorament tant necessaris aquests dies. 

  La Junta del Col·legi de Periodistes, conscients del difícil moment que ens toca viure a causa de la crisi de la COVID-19, ha decidit rebaixar les quotes dels col·legiats i col·legiades pràcticament a la meitat si es troben afectats per un ERTO en els seus mitjans de comunicació o les agencies de comunicació. Ha estat una decisió unànime amb la voluntat d'ajudar als professionals de la informació i la comunicació que aquests dies estan sent objecte de reduccions de sou i feina, a causa de la crisi i la baixada sobretot de la publicitat, que està fent molt complicada la viabilitat d'alguns mitjans de comunicació. 

  La decisió de la Junta s’aplicarà de manera retroactiva, de manera que tots i totes aquells periodistes als qui s'hagi cobrat aquest mes la quota trimestral, també podran demanar que els hi sigui ja aplicada la nova tarifa des d'aquest mateix trimestre. Per aconseguir aquesta reducció de quota cal que totes aquelles persones interessades facin arribar a basedades@periodistes.cat adjuntant la notificació definitiva de l'empresa on se'ls informa que estan sotmesos a un Expedient de Regulació Temporal de l'Ocupació. De la mateixa manera, es tindrà en compte el termini en què aquest ERTO serà efectiu, i s'aplicarà de nou la tarifa prèvia en el moment en què l'ERTO deixi d'estar vigent.

  La Junta espera que aquesta decisió pugui ajudar als col·legiats/des a fer més sostenible l'actual situació provocada per la COVID-19 sense necessitat de veure limitats els serveis que presta el Col·legi, i que s'ha evidenciat que en aquests moments són més necessaris i útils que mai.

    

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.