• Relleu al deganat del Col·legi de Periodistes de Catalunya

  20 novembre, 2019

  La degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, anuncia que deixa el càrrec per motius personals. El vicedegà Joan Maria Morros assumeix el deganat per acord de la Junta de Govern. 

  La degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, ha informat avui en el decurs de la Junta de Govern ordinària, que deixa el càrrec després de sis anys com a degana i de quatre més com a vicedegana. Neus Bonet ha explicat als membres de la Junta que els motius que l’han portat a prendre aquesta decisió són estrictament personals. Neus Bonet ha recordat a la Junta que “ha estat un honor liderar el Col·legi durant aquests anys que no han estat gens fàcils, en què hem hagut de donar-li la volta al Col·legi en molts aspectes, i sempre pensant en els interessos dels col·legiats i col·legiades i de l’ofici”.

  La Junta de Govern ha aprovat en la mateixa sessió, com determinen els Estatuts del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que Joan Maria Morros, fins ara vicedegà, passi a ocupar el càrrec de degà del col·legi fins que es convoquin les pròximes eleccions, previstes d’aquí un parell d’anys. El relleu es formalitzarà a mitjans del mes de desembre.

  La Junta de Govern ha agraït molt sincerament la feina i la dedicació de Neus Bonet en aquests prop de 10 anys al capdavant del Col·legi; aquests darrers sis anys com a degana, des del març del 2014, i els quatre anteriors com a vicedegana durant el mandat del degà Josep Maria Martí.

  La Junta ha destacat la tenacitat amb què  Neus Bonet ha treballat per dignificar la professió i per la seva aposta personal a l’hora de fer “més i millor periodisme”. Un compromís que s’ha materialitzat durant el seu govern amb l’impuls del VI Congrés de Periodistes de Catalunya, un espai on es va debatre i reflexionar sobre l’ofici i on es va presentar el nou Codi Deontològic de la professió actualitzat i vigent avui dia. També ha estat durant l’etapa de Neus Bonet com a degana que s’ha impulsat i fet efectiva la figura del precol·legiat, que ha servit per  apropar l'entitat a les futures generacions de periodistes, que s’ha posat fi als blocs electorals, creat i posat en marxa el setmanari digital Report.cat o la celebració de jornades contra la precarietat laboral i la promoció de campanyes de denúncia com la de “#GratisNoTreballo”, entre altres accions.

  La Junta també ha recordat que “la Casa dels Periodistes”, com qualifica Neus Bonet al Col·legi de Periodistes, s’ha fet gran aquests darrers sis anys. No només perquè s’ha ampliat amb la inauguració de la demarcació de la Catalunya Central, sinó que ja són més de 4.200 les col·legiades i col·legiats que formen part de l’organització i que no ha parat de créixer durant el seu govern.

  Per la seva banda, el nou degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, ha anunciat a la Junta de Govern que treballarà amb la voluntat de continuar amb la feina engegada per la degana i que sempre s’ha compartit a la Junta de Govern. Això significa, ha afegit Joan Maria Morros, entre altres aspectes, “continuar en la defensa dels periodistes davant qualsevol tipus d’ingerències, coaccions i agressions i reforçar el paper del Col·legi de Periodistes com a entitat que treballa per la defensa del periodisme a Catalunya”.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.