• Reunió del Jurat del 28è Premi Internacional 'Pica d'Estats' a Lleida

  15 febrer, 2017

  La degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet és la presidenta del jurat, del qual també forma part el president de la Demarcació de Lleida, Rafa Gimena. Enguany 202 treballs opten a les 6 categories.

  La Diputació de Lleida ha acollit aquest matí la reunió del jurat del 28è Premi Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet. El veredicte del jurat sobre els treballs periodístics premiats i la relació de guanyadors es farà públic més endavant. El “Pica d’Estats”, que convoca anualment la Diputació de Lleida per mitjà del Patronat de Turisme, s’ha convertit en un referent del periodisme turístic, tant pel nombre de treballs que s’hi presenten com per la qualitat dels seus reportatges i pel prestigi dels membres del jurat.

  En aquesta 28a edició, el jurat del Premi 'Pica d’Estats' ha estat format per professionals destacats del món de la comunicació, com Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; Josep Cuní, director del programa “8 al dia” de 8TV; Lluís Foix, periodista i analista polític de La Vanguardia; Antonio Franco, assessor a la presidència del Grupo Zeta; Eduard Navarro, director general de Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Josep Ramon Ribé, director del diari La Mañana, i, actuant com a secretari, el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre. El president del jurat ha estat Rafa Gimena, vicedegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya i president a la demarcació de Lleida, per delegació de la degana, Neus Bonet.

  202 treballs presentats

  El 28è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet ha rebut un total de 202 treballs, 39 dels quals corresponen a premsa internacional, cosa que representa el millor registre de tota la història del guardó pel que fa referència a l’àmbit internacional.

  D’aquests 202 reportatges presentats a concurs, 58 corresponen a la categoria de premsa especialitzada en viatges i turisme, 34 a la categoria de premsa d’informació general, 21 a ràdio, 9 a televisió, 39 a fotografia i 41 a internet. Un total de 18 treballs es presenten a dues categories.

  Els 39 treballs internacionals presentats representen el millor registre de tota la història del guardó. El segon millor registre es va produir l’any 2010, amb 34 reportatges. Aquests 39 treballs internacionals procedeixen de 12 països estrangers, que són França amb 11; Alemanya amb 8; Holanda amb 5; Rússia amb 3; Andorra, Mèxic, Bèlgica i Israel amb 2 cadascun, i finalment un treball de Xile, Itàlia, el Regne Unit i els Estats Units.

  El 28è  Premi "Pica d'Estats" consta de 8 categories i té una dotació econòmica de 38.000 euros. El certamen destina una dotació de 5.000 euros a cadascuna de les modalitats següents: premsa escrita d'informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l'estranger), reportatge fotogràfic i mitjans de comunicació local de les Terres de Lleida. El guardó destinat a Internet (portals informatius multimèdia) té una dotació econòmica de 3.000 euros.

   

  Premis:
  Altres Premis

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.