• Revista Capçalera: Els que comencen

  4 juny, 2019

  Precol·legiats/des i col·legiats/des ja podeu consultar la nova revista Capçalera a través el vostre espai personal de la web del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Trobareu com els periodistes més joves veuen la professió, una entrevista a Antonio Franco o un gran nombre de reportatges en profunditat. La publicació també es pot adquirir a través de la plataforma iQuiosc.cat. 

  El número 181 de la revista Capçalera té com a protagonistes els periodistes més joves. Perquè, com són i què pensen? Quina imatge tenen de la professió els estudiants de Periodisme i els que s’han graduat fa poc? Quines il·lusions i objectius els mouen? Aquestes són algunes de les preguntes que hem fet a diferents joves que esperen formar part de la nova generació de professionals de la informació.

  Un altre dels temes que tractem en profunditat són les actuacions que han de servir per aplicar un setge a la desinformació, algunes de les quals estem impulsant com a col·legi professional; programes d'alfabetització mediàtica per ajudar els alumnes a detectar-les, com el de "Premsa a les escoles" o l'"EducCAC", la formació o el suport a plataformes de verificació entre altres.  I, com a professionals, sobretot cal ser transparents: explicar qui som i com treballem. Hem de posar en valor la nostra feina a través del rigor, el contrast, la verificació i la responsabilitat. A més d’actuar amb sentit crític, com ens recorda a l’entrevista d’aquest número un dels noms de referència, Antonio Franco, qui creu que hem defensat molt malament la professió, i que la societat ho ha percebut.

  En aquest nou número també trobareu interessants reportatges sobre com tractar mediàticament la ultradreta, com fidelitzar els subscriptors dels mitjans o quina és la situació del periodisme a Veneçuela avui dia, entre altres temes. Precol·legiats i col·legiats podeu consultar tots aquests continguts a través de la intranet del Col·legi. La publicació també es pot adquirir a través de la plataforma iQuiosc.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.