• Rigor en la divulgació de la informació econòmica

  29 novembre, 2018

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Col·legi d’Economistes de Catalunya han signat un conveni de col·laboració on l’esperit és vetllar pel rigor en la difusió de la informació econòmica, tot aconseguint un bon ús de la mateixa i perquè aquesta ajudi a entendre les diferents situacions de l’economia i l’empresa que viu la societat en general. 

  La degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya Neus Bonet i el degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Anton Gasol, han signat un conveni de col·laboració que implica a les dues institucions per treballar en conjunt amb l’objectiu de beneficiar els seus col·legiats i a la societat en general. L’esperit de l’acord és obtenir el màxim rigor en la divulgació de la informació econòmica perquè aquesta aporti l’aspecte objectiu que ajuda a explicar les diferents situacions conjunturals de l’economia i l’empresa.

  Segons Anton Gasol, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, “els economistes han d’expressar la seva opinió fonamentada en l’objectivitat i en els coneixements tècnics”, i cal afegir que “la responsabilitat d’aportar dades econòmiques qualitatives és molt important per facilitar l’enteniment de les distintes efemèrides de la macro i microeconomia”.

  La degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet, ha posat l’accent en els beneficis d’aquesta col·laboració pel col·lectiu periodístic; “un fet que està en línia amb l’interès del Col·legi i dels professionals d’informar, també de l’àmbit econòmic, de manera acurada, precisa i amb rigor, com ens recorda el primer punt del Codi Deontològic que abracem els periodistes”.

  El conveni reflecteix projectes de formació conjunta per augmentar el coneixement i les capacitats dels col·legiats, participar en activitats d’interès per ambdues professions i queda obert a altres idees que contribueixin a fomentar el treball rigorós del periodisme econòmic.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya és una organització professional de dret públic creada pel Parlament de Catalunya l'any 1985 que treballa amb voluntat de servei públic i en resposta a les necessitats dels professionals i de la societat catalana. Té més de 4.000 periodistes col·legiats, més d’un miler dels quals passa cada any pel Centre de Formació que organitza més de 130 cursos anuals entre les sis demarcacions del Col·legi a Catalunya. www.periodistes.cat

  El Col·legi d'Economistes de Catalunya, que compta amb més de 8.000 col·legiats i més de 2.000 societats i despatxos vinculats dedicats professionalment a les diferents vessants de l'economia i l'empresa, està considerat com una institució que, a través de l'organització d'activitats i serveis molt diversos, es configura com un centre de formació i reciclatge dels professionals i com un fòrum d'opinió obert a la societat en general. www.coleconomistes.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.