• Rivalitat per una cadira

  13 maig, 2019

  “El Joc dels Candidats” va aconseguir el que pretenia, posar una nota d’humor i de distensió a la campanya electoral a través de preguntes d'història sobre Manresa i de proves d’habilitat.

  Els candidats de Fem Manresa i d'ERC van arribar empatats fins al final del joc
  Autor:
  Salvador Redó

  En grups de tres persones per candidatura, els participants a "El Joc dels Candidats" van haver de respondre preguntes sobre la història de la ciutat que aspiren a governar i, també, posar prova la seva habilitat i rapidesa. Quin any apareix documentat per primer cop el nom de Manresa? Quan val un bitllet senzill de Manresa a Barcelona en Renfe? o Quants consellers manresans hi hagut a la Generalitat des de la restitució republicana? van ser algunes de les preguntes que es van formular durant el concurs organitzat per la l'Associació El Galliner i la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes. El periodista i locutor Xavier Serrano va presentar l'acte al pati del Teatre Kursaal i un jurat format per l'historiador Lluís Virós, la periodista Àngels Fusté i l'activista cultural Laia Muns va ser l'encarregat de puntuar i avaluar les respostes.

  Hi van participar sis candidatures: Fem Manresa, Junts per Manresa, Podem Manresa, Primàries Manresa, Manresa en Comú i ERC. El PSC i Ciutadans no van assistir-hi en senyal de protesta per una piulada del grup Arran sobre la mort de Rubalcaba que van considerar ofensiva. El PP tampoc no va voler concursar. El joc va aconseguir el que pretenia: posar una nota d'humor a la campanya.

  A  banda de les preguntes, els assistents van haver d'identificar músiques tradicionals i peces de grups manresans i superar una prova d'habilitat que va despertar molts aplaudiments entre el públic. Un membre de cada grup va haver de fer un circuit pel pati amb una safata amb vasos plens d'aigua. L'objectiu era que arribessin a taula el màxim nombre de gots plens. Després, havia de donar-li la safata a un altre company de candidatura que havia de fer un trajecte amb patinet.

  L'última de les proves va ser el joc de les cadires, que no havia de ser puntuable però que va ser decisiva perquè es va produir un empat entre dues formacions: Fem Manresa i ERC. Finalment, la cap de llista de Fem Manresa, Rosa Alegre, va aconseguir quedar-se amb l'única cadira que hi havia a l'escenari i que es va disputar amb l'alcaldable d'ERC, Marc Aloy. Això només era un joc. Res més que això. El guanyador o guanyadora de debò a l'alcaldia ser sabrà el 26 de maig.

  • Foto de grup de tots els participants
   Foto:
   S. Redó
  • Foto:
   S. Redó
  • Foto:
   S. Redó
  • Foto:
   S. Redó
  • Membres del jurat
   Foto:
   S. Redó
  • Foto:
   S. Redó
  • Foto:
   S. Redó
  • El marcador
   Foto:
   A.V.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.