• Rosa Badia i María Dolores Masana, Premis de Comunicació no Sexista

  7 desembre, 2022

  Les periodistes col·legiades Rosa Badia i María Dolores Masana van ser reconegudes en els Premis de Comunicació no Sexista atorgats per l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya. L'acte de celebració va tenir lloc a la seu de La CIBA de Santa Coloma de Gramenet amb motiu del 30è aniversari de l'entitat. 

  L'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) va lliurar el Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere i els Premis de Comunicació no sexista el passat dimecres 30 de novembre. L'acte es va celebrar a la seu de La CIBA de Santa Coloma de Gramenet amb motiu del 30è aniversari de l'entitat. La vicedegana Núria De José va assistir-hi en representació de la Junta de Govern el Col·legi de Periodistes de Catalunya

  Marta Corcoy, presidenta de l’ADPC, va repassar els 30 anys d’història de l’associació fent una menció especial a les seves predecessores. "Toca celebrar els 30 anys de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya perquè ens ha costat molt arribar avui aquí" va anunciar Corcoy. També va demanar als càrrecs públics "menys capes burocràtiques" i als mitjans "més periodisme, més qualitat i menys atenció a les xarxes socials".  

  Les col·legiades Rosa Badia i María Dolores Masana van ser premiades en els Premis de Comunicació No Sexista. La periodista i locutora a Ràdio Barcelona, Rosa Badia, es va emportar el Premi Bones Pràctiques en Ràdio. El Premi Trajectòria Professional va ser atorgat a María Dolores Masana, periodista que va treballar a La Vanguardia entre 1972-2003 i presidenta d’honor de Reporteros sin Fronteras, des de 2019.

  Guanyadores Premis de Comunicació No Sexista

  • Premi Bones Pràctiques en Fotoperiodisme a Ana Valiño, fotògrafa documental i narradora visual.
  • Premi Bones Pràctiques en Ràdio a Rosa Badia, periodista i locutora a Ràdio Barcelona.
  • Premi Bones Pràctiques en la Crítica de Cinema amb mirada feminista a Imma Merino, periodista i crítica de cinema.
  • Premi Bones Pràctiques en el Tractament de Dades de manera inclusiva a Open Data Barcelona de Lourdes Muñoz, fundadora d’Iniciativa Barcelona Open Data, de la plataforma Sheleader.eu i de l’Associació Dones en Xarxa.
  • Premi Bones Pràctiques en Reporterisme en Drets Humans i Feminisme a Patricia Simón, periodista i escriptora especialitzada en Relacions internacionals i drets humans.
  • Premi Bones Pràctiques en Obrir camí sent pionera en el Món Radiofònic a Maribel Álvarez (Oviedo, 1935), escriptora i locutora de ràdio pionera que va treballar a Ràdio Joventut de Barcelona.
  • Premi Bones Pràctiques en Detecció de Notícies Falses a la secció Maldito Feminismo del digital Maldita.es a Ana Gómez, periodista i coordinadora de Redacció de Maldita.es.
  • Premi Trajectòria Professional a María Dolores Masana (Barcelona, 1936), periodista que va treballar a La Vanguardia entre 1972-2003 i presidenta d’honor de Reporteros sin Fronteras, des de 2019.

  Guanyadora Premi Margarita Rivière

  • Premi Margarita Rivière 2022 a Almudena Ariza, periodista i corresponsal a RTVE.

  Tocs d'atenció

  • Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals: Manca de paritat en els càrrecs dels equips directius de TVC i Catalunya Ràdio: 12 homes i 3 dones. No compleix el Pla d’Igualtat.
  • Los 40 Principales: hi ha locutors que emeten missatges misògins a través del TikTok @los40spain.

  Reconeixements

  • Revista “Dones” de Sant Boi De Llobregat: publicació que s’inicia l’any 1999 des de l’Ajuntament de Sant Boi.
  • Web “Con La A”: web que s’inicia l’any 2012 amb Alicia Gil i María Garrido.
  • Web “Ella Y El Abanico”: web que s’inicia l’any 2012 amb Montse Roura.
  • Llibreria Pròleg: llibreria especialitzada en literatura de dones a Barcelona que s’inicia l’any 1991 de la mà d’Àngels Grases.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.