• Segon Curs d'Estiu de Comunicació i Periodisme Intercultural #ComuniCanvi

  28 juny, 2016

  L'Associacó Intercultural Llatins/es per Catalunya, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Xarxa Europea de Dones Periodistes faran el dies 11, 12, 13 i 14 de juliol el II Curs d'Estiu de Comunicació i Periodisme Intercultural

  El curs pretén fomentar l'enfocament intercultural en el món de la comunicació i analitzar les causes de les desigualtats i aportar eines (per a periodistes i comunicadors/es) amb l'objectiu de combatre la discriminació de la islamofòbia, la romafòbia (anti-gitanisme), els rumors, els discursos de l'odi i els estereotips sobre el fet migratori i la diversitat cultural.

  Enguany els curs estarà dividit en quatre jornades. La primera està edicada a l'anàlisi de la informació que es produeix al voltat dels refugiats i la crisi humanitària que viu Europa. La segona, girarà sobre el tractament que rep el poble gitano per part dels mitjans de comunicació i les conseqüències dels estereotips generats: la romafòbia, més coneguda com anti-gitanisme. El tercer dia treballarem la islamofòbia que es genera des dels mitjans de comunicació i les opcions per a combatre aquests prejudicis. I el darrer dia es projectarà el documental 'El peso de la manta' i comptarem amb el testimoni del Sindicat Popular de Venedors Ambulants i de diversos comunicadors que treballen aquest tema tan polèmic i del qual s'està generant una imatge esbiaixada als mitjans de comunicació.

  En general, en la segona edició del Curs de Comunicació i Periodisme Intercultural comptarem amb la presència de professionals del món de la comunicació especialitzats en el sector del desenvolupament i la immigració amb entitats que treballen utilitzant eines pioneres per a combatre els discursos erronis envers la diversitat cultural i amb activistes que utilitzen les xarxes socials per a dur a terme les seves campanyes de promoció de la transformació socicial.

  Aquest curs d'estiu compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya i de la Xarxa Europea de Dones Periodistes. Amb la participació de Stop MareMortum, Fotomovimiento, la FAGIC (Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya), UCFR (Unitat Contra el Feixisme i el Racisme), Tras La Manta, Xarxa BCN Antirumors, Sindicat Popular de Venedors Ambulants i Otodoxo Productions.

  El curs està adreçat a periodistes i comunicadors/es interessat/es en Comunicació i educació per al Desenvolupament i Interculturalitat

  Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya. Rambla Catalunya n 10, Barcelona

  Horari: Dilluns de 10:00 a 12:00h. Dimarts i dimecres de 16:00h a 18:30h, i dijous 15:00h a 18:30h

  Certificació: amb un 75% d'assistència

  Preu:Gratuït

  Organitza: Llatins/es per Catalunya i Xarxa Europea de Dones Periodistes

  Coordina: Omaira Beltrán Sánchez

  Places limitades.

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.