• Segona edició del Simposi sobre Llibertat de Premsa, 3 i 4 de maig a Lleida

  13 abril, 2016
  El Col·legi de Periodistes a Lleida i la Universitat de Lleida organitzen de nou aquest Simposi, que girarà entorn a 'La llibertat de premsa i els mitjans públics'

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya-Demarcació de Lleida i el Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida celebraran la segona edició del Simposi sobre Llibertat de Premsa, els propers 3 i 4 maig al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont.

  INSCRIPCIONS gratuïtes online: http://goo.gl/forms/aq5kFYoZrS

  Després de l’èxit de la primera edició del Simposi, enguany el certamen presenta algunes novetats. D’una banda, el Simposi se centrarà en un únic tema: ‘La llibertat de premsa i els mitjans públics’, el qual serà tractat en les diverses ponències del dia 4 de maig.

  I d’altra banda, el dia 3 a la tarda s’ha convidat diverses universitats de Catalunya i País Valencià a participar de tallers temàtics o workshops on estudiants i professors de 5 universitats - a més de periodistes professionals- presentaran i debatran els seus treballs de recerca. Les universitats participants són:

  Universitat Autònoma de Barcelona
  Universitat de Lleida
  Universitat Pompeu Fabra
  Universitat Oberta de Catalunya
  Universitat de València

  Així s’han planificat les dues jornades en les quals es divideix el Simposi:

  Dia 3 de maig

  15.30: Acreditacions

  16.00h: Inici dels tallers temàtics o workshops:

  - ' Llibertat amb responsabilitat: mecanismes dels periodistes per retre comptes de la seva feina'. Coordinat per Xavier Ramon, de la Universitat Pompeu Fabra. Presentaran comunicacions:

  Elsa Cano, Laura Cugat, estudiants UPF

  Maria Cabello Espín, Ester Cunillera Feliu, Lucía Ramón Villafranca, María Vilas Espuña, Anna Pifarré, Sandra Roman, Marta Vidal, Josep Regany, estudiants UdL


  - 'La llibertat de premsa en l'àmbit de la comunicació local: premsa local i gabinets de comunicació institucional'. Coordinat per Francesc Martínez, de la Universitat de València. Presentaran comunicacions:

  Paula Navarro, Lídia Pérez, estudiants UV

  - 'Ajuts públics (i altres polítiques públiques de comunicació) i la llibertat de premsa'. Coordinat per Aida Martori, de la Universitat Autònoma de Barcelona. Presentaran comunicacions:

  Angy Galvín, Carla Genís, estudiants UAB

  Clàudia Darder, Gemma Fontané, Sandra Dueñas, estudiants UdL

  Francesc Ràfols, Sindicat de Periodistes de Catalunya.

  - 'La llibertat de premsa i els temes d’especial sensibilitat social: anàlisi de les cobertures periodístiques'. Coordinat per Anna Clua, de la Universitat Oberta de Catalunya. Presentaran comunicacions:

  Romà Vila, estudiant UOC.

  Marta Dalmau, Lorena Giménez, Henriëtte Jonker, Laura Solans, Abundi Bordera, Andrés Restrepo, Yasmín Juan, Lara Franco,
  Marc Guillén, Sergi Massip, Judit Castells, estudiants UdL

  Dardo Gómez, FesP.

  18:30 h Inauguració: Intervindran: Neus Bonet (degana CPC), M. Carme Figuerola (degana Facultat de Lletres de la UdL) i Montse Mínguez (Primera Tinent d'alcalde).

  18:35 h Conferència inaugural a càrrec de la periodista d' El País Milagros Pérez Oliva. Presenta: Joan Cal, director executiu del diari Segre.


  Dimecres, 4 de maig

  9.00h: Acreditacions

  9.30h: Llibertat de premsa i mitjans públics a Europa. Modera: Roser Perera, sotsdelegada de la CCMA a Lleida i Pirineu.

  - 'Libertad de prensa en Portugal’ Luis Antonio Santos, periodista i professor de la Universidade do Minho, de Braga (Portugal)

  - ‘De la autogestión a la institucionalización: Los retos de la nueva radiotelevisión pública griega’. Babis Kokosis, periodista d’ERT (Ellinikí Radiofonía Tileórasi), la televisió pública grega.

  - ‘La televisió pública a Europa: situació i perspectives de futur’. Carles Llorens, Universitat Autònoma de Barcelona.

  - ‘ Democràcia i mitjans públics: països nòrdics i l’Europa de l’Est’. Laura Bergés, professora del Dept. de Filologia Catalana i Comunicació i membre de l’Euromedia Research Group

  11.00h: Pausa cafè

  11.30h: Llibertat de premsa i mitjans públics a Espanya. Modera: Jesús Riverola, vicepresident del CPCLleida i director de RNE a Lleida.

  - ‘Consell d’Informatius i model de governança’, Montse Melià de RTVE.

  - ‘El tancament de RTVV i la crisi de la llibertat de premsa al País Valencià. Nous horitzons amb el canvi polític’. Javier Marzal, catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat, Universitat Jaume I de Castelló i membre de la comissió que elabora el nou projecte per a la RTVV.

  - ‘Catalunya: cap a la desgovernamentalització dels mitjans públics’. Carles Prats, grup de mitjans públics del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  - 'Intrínsecos de la libertad de prensa en la televisión EiTB’, Joseba Arredondo, periodista d’EiTB .

  16.00h: Conclusions dels workshops i de les taules del matí. Exposició i presentacions pòsters alumnes UdL.

  17.45h: Audiovisuals dels estudiants de la UdL.

  18.30h: Cloenda amb la conferència d' Elpidio Silva exjutge (cas Blesa): 'La independencia de los periodistas como trabajadores de medios públicos'. Presenta: Josep Ramon Ribé, director de La Mañana.

  19:15 h Cloenda final: Intervindran: Rafa Gimena (president CPCLleida), Roberto Fernández, (rector UdL) i representant Paeria.

  INSCRIPCIONS gratuïtes online: http://goo.gl/forms/aq5kFYoZrS

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.