• Sessions Periodistes contra l'estigma en la salud mental

  11 novembre, 2019

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya de la demarcació de Lleida en col·laboració amb l’Associació Salut Mental Catalunya – Terres de Lleida, es complau en convidar-te al cicle de debat i esmorzar  de Periodistes contra l’Estigma el qual es durà a terme els dies 26 de novembre i 2 de desembre de 9:30 a 11:00 hores a les instal·lacions del col·legi (Rambla Ferran 21 – 8é).

  Els objectius principals d’aquestes sessions són:

  ♦ Contribuir a la sensibilització dels periodistes quan han de tractar una notícia on el protagonista és una persona que té algun problema de salut mental, per tal de millorar conjuntament la manera d’abordar aquest tipus d’informacions de forma que no estigmatitzin.

  ♦ Establir complicitats entre els  i Salut Mental Catalunya Terres de Lleida per tal d'apropar els periodistes a les persones amb vivències testimonials.

  ♦ Detectar les necessitats dels periodistes a l’hora d’abordar informacions que tinguin alguna relació amb la salut mental: eines, recursos, recomenacions sobre el llenguatge, fonts, etc.

  Els resultats d’aquestes sessions haurien de permetre que tots els professionals que hi han participat en surtin amb el suport suficient com per comunicar de forma efectiva, sensible i acurada sobre la salut mental. Aquest suport hauria de permetre que els periodistes puguin:

  • Informar de forma apropiada sobre salut mental.
  • Minimitzar el dolor i la reproducció d’estereotips.
  • Reduir l’estigma i la discriminació cap a les persones amb un problema de salut mental.

  Esperem que la temàtica periodistes contra l’estigma sigui del teu interès i que t’animis a venir a esmorzar amb nosaltres i participis d’aquestes sessions.

  Per temes de logística et preguem que confirmis la teva assistència per la sessió del 26 de novembre, abans del dia 22. Pots fer-ho trucant al telèfon 973-240044 (de 9:30 a 13:30 hores) o escrivint al correu lleida@periodistes.org.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.