• Setanta-vuit autors opten als VII Premis Carles Rahola de Comunicació Local

  15 gener, 2016
  En aquesta setena edició dels premis, organitzats per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona, s’hi han presentat deu autors més que en l’anterior
  La setena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local ha superat els setanta treballs presentats. Fins a 78 participants —molts dels quals, en equip— han aportat un total de 71 treballs a les set categories dels Carles Rahola.

  Malgrat la petita davallada de treballs respecte a l’edició anterior (83), aquest any ha tornat a augmentar la xifra de participants, atès que cada vegada més creix la tendència a presentar treballs de molta qualitat realitzats per equips de persones especialitzades en diferents àmbits. Així, tot i que el nombre de propostes p resentades ha disminuït, aquest any hi ha deu autors més que el passat.

  La categoria que ha registrat més participació ha estat, com ja és habitual, la dedicada a la millor fotografia publicada, a la qual s’han presentat 28 treballs de 8 autors diferents, que ha estat seguida del premi al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa, amb 23 propostes i 15 participants. El premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio ha rebut 6 treballs, realitzats per 23 persones.

  En la categoria de millor iniciativa de comunicació institucional hi ha hagut cinc propostes (l’any passat només n’hi va haver una), mentre que al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió hi aspiren 4 propostes presentades per 10 aspirants.

  En l’apartat que premia la millor informació digital hi ha 3 treballs, elaborats per 8 persones. Finalment, només hi ha dos treballs —presentats per 4 persones— que opten a la categoria de millor projecte sobre comunicació periodística.

  L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc el dijous 25 de febrer, a les 8 del vespre, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, i comptarà amb la presència de la majoria dels participants i amb una extensa representació del món periodístic i cultural gironí.

  Aquests guardons, promoguts per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, tenen com a objectiu, d’una banda, reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i, de l’altra, fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura.

  Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local es divideixen en set categories: projecte sobre comunicació periodística, premsa escrita, ràdio, televisió, fotoperiodisme, comunicació institucional i informació digital. Cada premi està dotat amb 1.000 €, a excepció del guardó al millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 €.

  Quarta Setmana dels Rahola
  La Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes han volgut donar més visibilitat als Premis de Comunicació Local i, amb l’objectiu de potenciar-los i d’implicar-hi la societat gironina, estan preparant la Quarta Setmana dels Rahola —prèvia al lliurament dels guardons—, durant la qual es faran diversos actes públics (que es presentaran més endavant) relacionats directament amb la comunicació i amb la figura del periodista, escriptor, historiador i polític Carles Rahola, afusellat el 15 de març de 1939.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.