• S'inicia a la ciutat de Lleida el programa 'La premsa a les escoles'

  3 març, 2020

  Aquest mes de març dona inici l' onzena edició del programa La Premsa a les Escoles,  que el Col·legi de Periodistes i l'Obra Social  'La Caixa' organitzen, la qual beneficiarà a quasi 490 estudiants de la província de Lleida. 

  Imatge d'una edició anterior del programa
  Autor:
  Eva Clausó Estival

  Concretament els 10 centres que participaran seran: Institut d’Alcarràs, Institut La Salle i La Valira de La Seu d’Urgell, Col·legi Fedac de Guissona, Escola Lestonnac, Col·legi Episcopal i Institut Marius Torres de Lleida, Col·legi Maria Immaculada de Tremp, Escola Vedruna de Tàrrega i Institut Ermengol IV de Bellcaire d’Urgell. En total quasi 490 alumnes es beneficiaran del ‘Programa Premsa a les Escoles’.

  A Catalunya 3.600 alumnes d’ensenyament secundari d’un total 70 centres participaran en el programa.

  Al llarg del mes de març, quatre col·legiats de la demarcació es desplaçaran als centres participants abans esmentats per explicar de manera pràctica sobre les noves formes de comunicació i consum informatiu.

  Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya hi ha molt d’interès a conèixer “la dieta mediàtica” dels més joves, que de manera unànime els darrers anys assenyalen les xarxes socials com a principal canal de comunicació a través dels quals s’informen. Una situació que els exposa a les “fake news” i la postveritat amb tot el que socialment comporta. D’aquí que se’ls hi expliqui les diferències que hi ha entre canals d’informació i mitjans de comunicació i les garanties i beneficis que aporta el periodisme que abraça el codi deontològic, rigorós, contrastat i plural.

  Valoració de la iniciativa

  EduCaixa, el programa educatiu de "la Caixa" i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, comparteixen un objectiu comú: fomentar la reflexió sobre l’actualitat informativa, promoure el respecte al pluralisme i crear consciència del paper que exerceixen els mitjans de comunicació en una societat democràtica, lliure i plural. La iniciativa, a més, constitueix, avui més que mai, un recurs imprescindible de cara a entendre una realitat complexa i en constant canvi.

  Els centres participants de totes les edicions valoren molt positivament la iniciativa, i els seus responsables creuen que l’activitat permet als seus alumnes tenir una millor comprensió dels mitjans i de la seva importància social.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.