• Sortegem 2 entrades dobles per anar a veure “Arica”

  11 gener, 2022

  La multinacional Boliden va abocar il·legalment 20.000 tones de residus tòxics amb altes concentracions d'arsènic, mercuri, cadmi i plom a la ciutat d'Arica. Si vols veure el nou documental que estrena DocsBarcelona, escriu-nos un correu a comunicacio@periodistes.cat. El film es podrà veure el pròxim dijous 13 de gener, a les 19.30 h, als Cinemes Girona. 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya, gràcies a DocsBarcelona, sorteja dues entrades dobles per assistir a l’estrena d'"Arica", una història d'investigació sobre l’abocament il·legal de residus tòxics a la ciutat xilena d’Arica. La projecció tindrà lloc el pròxim dijous 13 de gener a les 19.30 h als Cinemes Girona. Per participar-hi cal enviar un correu a comunicacio@periodistes.cat

  El 1984 una empresa sueca va abocar a Arica, prop de 20.000 tones de residus tòxics amb altes concentracions d'arsènic, mercuri, cadmi i plom. Gairebé quaranta anys després, els residents d'aquesta ciutat continuen patint problemes de salut. Un grup de relators de l'ONU ha assenyalat a Suècia i Xile com a responsables d'un “crim ambiental” i una “violació dels drets humans”, per la qual cosa ha fet una crida per a remeiar aquesta situació “amb urgència”.

  La multinacional sueca Boliden va amagar els fets, però Lars Edman, un jove suec d'origen xilè es va interessar pel cas l'any 2009 i la seva recerca acabarà portant a la totpoderosa empresa als tribunals. Edman i William Johansson Kalén porten la història de David i Goliat a la gran pantalla amb l'objectiu de reivindicar el cas i que es faci justícia. Boliden també és coneguda per provocar el desastre ecològic al parc natural de Doñana que va contaminar el riu Guadiamar l'any 1998 i trastornar a la societat espanyola. 

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.