• TALLERS del Simposi de Llibertat de Premsa, 2-3 maig

  26 abril, 2018

  El IV Simposi sobre Llibertat de Premsa arrencarà el dia 2 de maig amb tallers amb alumnes de 5 universitats: Universitat de Lleida, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra i Universitat Jaume I de Castelló. Tractaran anàlisis sobre periodisme responsable davant la diversitat, les víctimes i els conflictes.

  Taller sobre El periodisme responsable davant la diversitat i col·lectius desafavorits (Modera: Núria Ferran, Universitat Oberta de Catalunya)

  - Esperant embarcar: joves marroquins malviuen als carrers de Melilla. Núria Segura Insa, Universitat Oberta de Catalunya.

  La normalització social de les malalties de salut mental, un tema pendent a Espanya. Aina Gelabert, Universitat Oberta de Catalunya.

  -  El tractament responsable de temes de salut: un projecte de cibermitjà especialitzat en diabetis. Celia Domene, Universitat Jaume I Castelló.

  - El impacto de género en la responsabilidad social corporativa de grupos mediáticos. Análisis de los casos de Atresmedia, Godó, Radiotelevisión Española y Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Victoria Peláez Ramírez, Universitat Autònoma de Barcelona.

  - Feminisme(s). Diferents visions i interseccions del feminisme actual Laura Aznar, El Crític.

  - El col·lectiu LGTBI en els mitjans de comunicació. Iman Benataya, Hamza El Mokhtari, Mònica Serret,  Universitat de Lleida.

  - El col·lectiu transsexual a la televisió. Laura Farré, Joan Folguera, Sílvia Camell, Albert Rubio,  Universitat de Lleida.

  - El tractament de la prostitució en els formats de no ficció. Aleix Bergés, Ana López, Luz Lorente, Cristina Solé,  Universitat de Lleida.

  Taller sobre El periodisme responsable davant les víctimes ( Modera: Xavier Ramon, Universitat Pompeu Fabra)

  - El tractament del terrorisme: avaluació del tractament dels atemptats de Barcelona i Cambrils en els mitjans catalans, Xavier Ramon, Universitat Pompeu Fabra.

  - Treball sobre criteris i límits ètics i tècnics del fotoperiodisme. Júlia Pérez, Universitat Autònoma de Barcelona.

  - El periodisme de successos: la visió des del cinema. Laia La Rosa, Adriana Fort, Margarita Martínez, Lorena Lupu, Universitat de Lleida.

  • Rastres d'entreteniment en la informació: el cas Diana Quer Marta Duran, Ingrid Pino, Alba Mor, Maria Casas, Universitat de Lleida.

  - La violència de gènere en els diaris. Núria Boncompte, Laia Masdeu, Júlia Medina, Universitat de Lleida.

  - Cas Gabriel Cruz: anàlisi del tractament informatiu a les televisions públiques i privades espanyoles. Jaume Martell, Cristobal Mora, Kilian Muñoz, Eduard Ros, Universitat de Lleida.

  • El suïcidi als mitjans i xarxes socials: comparació entre el tractament des del periodisme professional i el tractament no professional. Toni Vivar, Clara Anglada, Iris Carnicé, Universitat de Lleida.

  Taller sobre Periodisme Responsable davant els conflictes (Modera: Ezequiel Ramon, Universitat Autònoma de Barcelona)

  - La cobertura periodística del Caso Ayotzinapa en Noticieros Televisa. Análisis del tratamiento informativo desde la perspectiva del framing y la responsabilidad social. Fernanda Elizabeth Ramírez, Universitat Pompeu Fabra.

  - El ciberassetjament a dones periodistes a Twitter, Gal·la Argelaga, Universitat Pompeu Fabra.

  - Ètica informativa en el tractament del terrorisme i el conflicte polític  en el periodisme per a infants. Aleis Blanco, David Figuerola, Elena Melgarejo, Universitat de Lleida.

  - El referèndum de l'1-O a les portades de la premsa catalana, espanyola i internarnacional. Cristian Cortés, Helder Alves, Ariadna Recasens, Daniel Berciano, Universitat de Lleida.

  - Noves plataformes de filtracions en xarxa: els Panama Papers a la premsa espanyola i europea. Laura Amigó, Aina Caseras, Paula Gaudens, Anna Vilés, Universitat de Lleida.

  - O secuestro de Fariña. Patricio Achig, Roger Prieto, Mercè Gonzàlez, Sergi Amorós, Universitat de Lleida.

  - La vida moderna i els límits a l’humor. Marcos Richarte, Andrea Guillén, Anna M. Gómez. Universitat de Lleida.

   

  ENTITATS COL·LABORADORES: Diputació de Lleida i Ajuntament de Lleida

   

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.